AKU NAK BERHENTI DARI MEDIA SOSIAL TAPI ...


Sekarang ni, aku tak pasti sebab apa , aku selalu tak setuju dengan apa yang ada di media sosial. bukan sikit banyak. aku rasa macam nak melawan apa yang di keluarkan oleh masyarakat dan apa yang di bincangkan oleh masyarakat.

aku bingung ,

aku rasa aku nak rehat dari media sosial . tapi aku ada blog aku untuk di uruskan . hampir semua pembaca blog aku dapat link blog aku dari group-group fb yang aku share dekat sana. tapi macam mana aku nak elak dari stress yang berpanjangan macam ni.

gambar sumber : malaysiaheaven.com

Kenapa, kita selalu berpandangan serong dengan orang. kenapa orang buat , itu ini. kita hukum dia salah dan kita sahaja yang benar ? kenapa ? terdapat page yang saja nak dapat publisiti murahan dengan mencetuskan provokasi sama ada dari pihak dia atau kepada pihak yang lain .

Timbul banyak isu, ada satu page yang akan menyokong dan ada satu page akan membangkang . yang jadi mangsa adalah masyarakat. kita elok2 buat sesuatu yang tetapi hakikatnya kita mengahncurkan masyarakat. berpecah belah.

tak payah kata orang politik memecah belahkan masyarakat. kita yang handle page pun memecah belah kan masyarakt.kotrang tak caya ? korang bukalah page apa pun, korang tengok bahagian komen. mesti ada yang bergaduh atau berdebat atas benda yang tidak membawa faedah.

sahabat oi, fikir lah. benda yang baik-baik. ini entri kedua aku tulis berkaitan media sosial. aku semak entah pasai apa, aku risau dengan masyarakat sekarang ini . semoga allah pelihara masyrakat kita insyaallah

maaf salah silap.

sekian .

0 comment... add one now