RESEPI NASI GORENG MUDAH !

RESEPI NASI GORENG MUDAH I Selalunya bila orang cakap nasi goreng, mesti kita akan teringat adalah ia merupakan menu paling mudah di bulan ramadhan. Kalau makan sahur tu, boleh kata tiap-tiap hari makan nasi goreng. Persoalannya kini , macam mana nak buat nasi goreng ? Meh aku kongsikan resepi nasi goreng khas untuk korang semua.
RESEPI NASI GORENG MUDAH I

Bahan-Bahan :
1. Nasi
2. Perencah Nasi goreng
3. bawang putih, lobak
4. Minyak

Cara- cara masak nasi goreng

1. Masukkan bawang yang di kisar kedalam Kuali .
2. Masukkan perncah Nasi goreng .
3. Gaulkan sehingga sebati.
4. Masukkan Bawang putih/lobak merah yang sudah di hiris.
5. Masukkan Nasi .
6. Gaul sehinga sebati.
7. Pastikan nasi anda bertukar warna ke warna nasi goreng sebelum tutup Api ya.
8. Selesai dan boleh menjamu selera .

**kalau nak sedap lagi, korang boleh tambah ketulan ayam dan telur .

Nampak sedap tak  ? kalau nak sedap lagi, kita kena masak sendiri , baru boleh test power orang cakap. hehe korang boleh try resepi ini masa bulan puasa nanti atau korang tengah lapar ni pun , boleh je terus masak sebab resepi ni mudah dan simple.

sekian.

0 comment... add one now