BUDAK LAHIR TAHUN 90 KEATAS MESTI INGAT BENDA NI ! RUGI TAK BACA !

BUDAK LAHIR TAHUN 90 KEATAS MESTI INGAT BENDA NI ! || Zaman sekarang ni banyak cerita-cerita throwback atau kenangan mengenai apa yang berlaku pada zaman 80 an dan 90 an. sudah pasti yang di kenang adalah perkara yang menarik dan di rindui. antaranya adalah alat permainan yang kita semua main pada satu ketika dahulu . korang pun pernah main alat permainan kan masa kecik-kecik dulu. ke korang study je dari kecil sampai besar ? hehe

BUDAK LAHIR TAHUN 90 KEATAS MESTI INGAT BENDA NI !


Aku teringat zaman dulu , ada permainan seperti lawan pemadam, main bola yang guna manila kad tu , main teng teng main guli dan macam-macam lagi . Di sebabkan kita mengimbau balik kenangan satu persatu , apa kata korang tengok dalam entri >> FLASHBACK << ini ada tak permaianan yang korang pernah main . cepat pi tengok sebelum kita sambung baca . klik jer. nanti dia bawa korang ke laman seterusnya . nanti masuk entri ni balik ya .

Dalam entri Flashback tersebut , di senaraikan 20 permaianan yang pernah di mainkan oleh anak-anak yang lahir pada tahun 80-an dan 90an . menarik bukan . dalam banyak-banyak senrai tersebut , aku pilih permainan tudung tin . selalu waktu sekolah pasti permianan in jadi tumpuan bagi setiap pelajar . hehehe

Sampaikan cikgu dekat sekolah pun terpaksa buat sporcheck untuk rampas alat permainan ni. di sebabkan benda ni free , jadi kalau cikgu rampas pun tak ada lah effect sangat kan. hehe korang pula main permainan apa ? Lama tak tengok budak-budak main teng teng . baru ni aku pergi langkawi ada sekumpulan budak main permainan tersebut. aku yang tengok ni pun excited sangat. haha almaklumlah lama tak main dan lama juga tak nampak orang main kan .

Sebagai kesimpulannya, aku nak bagitau yang zaman kita sudah berbeza . zaman kita membesar mungkin sudah menjadi sebahagian dari sejarah negara dan sejarah peribadi.Jadi macam mana nak hidupkan balik sejarah tersebut ? dengan sentiasa memperingatkan generasi muda tentang kebaikkan dan keterujaan kita bila berada di zaman tersebut.

walaupun mereka tak rasa macam kita rasa tapi sekurang-kurangnya mereka tahu benda tersebut pernah wujud. Macam korang baca dekat link yang aku share tu kan. 20 permainan zaman 80an dan 90 an itu satu kuantiti yang banyak, dan kenapa ia hilang dan di makan oleh gadget-gadget teknologi ? sedangkan kita masih berpijak pada bumi yang sama ? fikir-fikirkanlah ya.

Sekian.

loading...

0 comment... add one now