MANUSIA PELIK DI ZAMAN SEKARANG !

MANUSIA PELIK DI ZAMAN SEKARANG ! || Hari-hari kita buka facebook, twitter ,blog dan sebagainya , pasti kita tidak dapat lari dari membaca mengenai kehidupan manusia . manusia A perangainya begini, Manusia B perangainya begini dan seterusnya . kadang-kadang manusia-manusia di media sosial sanggup melakukan perkara pelik semata-mata inginkan perhatian dari orang ramai terutamanya di media sosial .



MANUSIA PELIK DI ZAMAN SEKARANG !


Antara perkara pelik yang di lakukan adalah memuat naik video tidak senonoh, ada kala memuat naik video yang menimbulkan fitnah dan dengan niat untuk menjatuhkan seseorang . Semua ini hanyalah untuk memuaskan nafsu mereka dan untuk mendapatkan perhatian . Jadi sebagai pengguna media sosial , kita kenalah sentiasa berhati-hati dan jangan terlibat dengan aktiviti sedemikian rupa kerana ia hanyalah membawa kepada kemudaratan diri dan orang sekeliling kita.

baik, apa kata kita test diri kita . Aku ada baca sebuah Entri mengenai >>  Kisah Datin Bela Anak Ikan, Suami Main Kayu Tiga & Awek Intai Burung Jiran. Mindblown! << . Pada mulanya aku baca tajuk, aku pun tak mau baca isi dia betul tak ? nampak pelik dan menjengkelkan. tetapi aku buat-buat tertekan. haha 

Akhirnya ada 3 video dalam entri terbabit yang menggambarkan manusia selalu buat perkara pelik. tetapi sebenarnya ia lebih kepada kita yang tidak mahu ambil tahu langsung tentang perkara tersebut dan meninggalkannya . sebab kita hanya menilai dari tajuknya sahaja atau dalam kata lain, kita menilai dari luar sahaja tetapi hakikatnya ia lain . korang nak tengok tak apa yang aku maksudkan tu ? buat-buat tertekan link yang aku share tu. hehe

Sebagai Penutup , manusia akan hidup atas perasaan syak dan pra sangka . pra sangka yang baik adalah sangka baik dengan keadaan sekeliling kita. jangan terlalu banyak sangka buruk yang akhirnya membuatkan kita tidak bergerak dan takut untuk berubah ke arah kebaikkan. macam ujian yang aku berikan dekat korang tadi, korang mesti terfikir, nak klik ke tidak. video apa ni ? semuanya bermain di fikiran anda hanya satu perbuatan iaitu klik link yang aku bagi tu,maka korang akan dapat jawapannya. terpulang, ia adalah hak masing-masing. huhu

Sekian.





loading...

0 comment... add one now