CARA ELAK DI TIPU KETIKA DI BENGKEL !

CARA ELAK DI TIPU KETIKA DI BENGKEL !


CARA ELAK DI TIPU KETIKA DI BENGKEL ! |  Pernah terjadi pada beberapa orang apabila mereka menghantar kereta mereka ke bengkel, rosak yang sepatutnya sedikit tiba-tiba jadi banyak. itu rosak , ini rosak. last-last banyak pulak yang kena tukar. Masalah ini bukan hanya di alami oleh anda tetapi hampir ke semua pernah mengalaminya.


Kadang-kadang rasa tertipu pulak bila benda remeh  terpaksa di bayar dengan mahal. Sebenarnya ini adalah salah satu sebab kenapa orang jarang hantar kereta ke bengkel melainkan apabila kereta tu betul-betul rosak, baru di hantar ke bengkel. Setakat bunyi sikit-sikit tu terpaksa di buat pekak sahaja.


 Jom aku kongsikan 

CARA ELAK DITIPU KETIKA DI BENGKEL !


1. Ilmu .


Korang kena ada ilmu berkaitan kereta seba sedikit . kalau tidak korang akan mudah di tipu oleh mekanik di bengkel. sesetengah bengkel mereka pandai bermain dengan masalah kereta anda .

2. Tegas.


salah satu cara yang di gunakan adalah tegas dengan mekanik di bengkel. Cakap apa yang rosak dan betul kan itu sahaja. ini dapat mengelakkan pembaziran terutamanya apabila tiba awal bulan dan duit kurang. Tegas bukannya marah. sekurang-kurangnya bagitahu mekanik apa yang rosak dan minta mereka selesaikan masalah itu terlebih dahulu. kalau rosak sampingan boleh di tunda ke bulan hadapan atau seterusnya.

Korang ! ada tawaran hebat untuk pembaca Blog Budak Gemuk !

CARA ELAK DI TIPU KETIKA DI BENGKEL !

50 Tips Penjagaan Kereta !


Korang Nak tak 50 TIPS penjagaan kereta . Ia merupakan salah satu cara bagi mengelakkan korang tertipu ketika hantara kereta di bengkel. Bila korang dapatkan 50 tips penjagaan kereta ini, perkara pertama korang kena buat adalah baca kesemua tips dan amalkan dalam kehidupan korang. Jangan risau, Tips yang di kongsikan ini tidak akan merugikan korang kalau korang guna.

Yela, ilmu kan . mana ada ilmu yang merugikan kita betul tak ? Tawaran Hebat ini hanya untuk anda ! anda yang membaca blog ini. Jangan tutup blog ini selagi anda tidak mendapatkan 50 Tips Penjagaan Kereta ini. Yang paling penting !, ada Bonus untuk korang ! Rujuk Pautan ini .

[+] 50 TIPS PENJAGAAN KERETA [ KLIK ]

Macam aku cakap dekat atas, nak elakkan di tipu, kita kena ada ilmu. jadi dengan Panduan 50 Tips Penjagaan kereta yang korang miliki ini pasti membantu korang dalam memastikan korang tak di tipu oleh mekanik di bengkel. Semoga perkongsian aku kali ini bermanfaat untuk anda dan kita semua. Sekian.

loading...

1 comment... add one now

Zie Azi Zie Azi January 18, 2017 at 2:19 PM
slalu bab2 ni, org laki yg handle, kalu gugrl snang sgt nak kena tipu