5 CARA MENCERAHKAN WAJAH KUSAM SECARA EFEKTIF DAN MUDAH !

Wajah sememangnya menjadi tumpuan setiap manusia . Ramai yang begitu menjaga kualiti muka mereka berbanding anggota badan yang lain . sudah pasti muka ini merupakan first impression orang kepada seseorang individu .

lelaki seksi


Muka juga tidak terlepas dari mengalami masalah kesihatan . Antara yang menjadi masalah utama adalah wajah kusam . Kulit muka kusam bermaksud wajah kita agak gelap(bukan warna) dan tidak bermaya .

Jom aku kongsikan dengan korang mengenai cara mencerahkan wajah kusam .

5 CARA MENCERAHKAN WAJAH KUSAM SECARA EFEKTIF DAN MUDAH !


1. Banyakkan Minum air kosong .

Tujuan

- untuk memudahkan semua cell badan kita menerima air yang cukup dan berkualiti .

2. Cuci Muka dengan sebaiknya .

- Ketika cuci muka, pastikan tiada benda asing melekat pada tangan kita . pastikan tangan kita betul-betul bersih sebelum mencuci muka .


lelaki muka kacak dan seksi


3. Elakkan tidur berlebihan .

- Tidur berlebihan akan menyebabkan muka kita akan menjadi kendur kerana banyak berbaring .

4. Banyak Bersenam .

- Rajinkan lah bersenam untuk mengelakkan dari muka kita sembab dan nampak gemuk .

5. Guna Krim cuci muka yang sesuai .

- Ramai di antara kita yang menggunakan pencuci muka tetapi tidak kena dengan kulit mereka. jadi hati-hati dalam pemilihan  krim cuci muka .

Nak praktikkan 5 CARA MENCERAHKAN WAJAH KUSAM SECARA EFEKTIF DAN MUDAH ! bukanlah mudah . tetapi kalau kita betul-betul nak , kita pasti akan mencubanya. betul tak ? .

Cuba dapatkan tips dan nasihat dari doktor jika ada masalah di bahagian muka anda . doktor boleh cadangkan krim muka yang macam mana sesuai dengan wajah anda untuk mengelakkan wajah kusam .

Jangan risau dan teruskan membuat rawatan ke muka anda jika anda ada masalah wajah kusam . aku harap 5 CARA MENCERAHKAN WAJAH KUSAM SECARA EFEKTIF DAN MUDAH mampu membantu korang mendapatkan info yang korang mahukan .

Sekian .

loading...

0 comment... add one now