CARA JANA PENDAPATAN SECARA ONLINE ! BOLEH CUBA CARA JANA PENDAPATAN ONLINE INI !

CARA JANA PENDAPATAN SECARA ONLINE ! | Ramai dah blogger atau usahawan online yang menceritakan kejayaan mereka memperolehi pendapatan secara online. Sama ada diorang share dekat facebook mahupun di blog personal mereka. Aku yakin juga yang korang pun dah baca mengenai Cara Jana Pendapatan Secara Online ni kan . Cumanya kali ini aku nak huraikan sikit lagi mengenai CARA JANA PENDAPATAN SECARA ONLINE !


buat duit online 2017
Cara jana pendapatan secara online


CARA JANA PENDAPATAN SECARA ONLINE !


Medium online ni sangat luas dan tanpa batasan. ramai juga yang berjaya dalam bisnes online ini dan ramai juga yang gagal atau bungkus perniagaan mereka. Mungkin salah langkah atau cara yang salah di gunakan untuk berjaya.

Antara CARA JANA PENDAPATAN SECARA ONLINE !

1. Blog !

Ramai yang dah ada pengalaman menjana pendapatan dengan blog. Ada dua cara untuk ini.

a) Jual Produk , sebagai contoh mungkin anda ada produk sendiri atau produk orang lain yang boleh anda jual. Boleh jual affiliate dan sebagainya.

b) Adsense/ Nuffnang / Chitika/ Innity , ini antara contoh ads atau pengiklanan luar dan tempatan yang membayar anda melalui iklan yang di pasang dalam blog anda. bagi yang nak tahu details korang kena search dekat blog lain. sebab aku jarang tulis dekat blog ni . hehe

Panduan adsense - Panduan adsense Bahasa Melayu .

2. Facebook ! 

Selalu orang memang guna facebook untuk jual barang. Sama ada melalui page ataupun personal account . Sama juga dengan blog, korang gunakan facebook ini untuk jual produk sendiri atau produk orang lain .

Boleh juga guna ia sebagai medium korang share artikel mengenai bisnes korang di blog tu dekat sini .

3. Instagram !

Konsep yang sama dengan yang di atas. Instagram memerlukan gambar dan caption yang menarik. Di samping tu , korang kena ada Follower yang ramai . Bagaimana nak dapat follower yang ramai ? baca di sini - Cara tingkat Follower Instagram !

pastikan follower instagram anda ramai, baru mula bisnes . Aku takut korang frust jer nanti bila tak ada orang beli baran  yang korang jual tu . hehehe

TIPS ! 


kalau korang nak guna medium lain sebagai contoh twitter,telegram ,whatsapp atau lain-lain. korang boleh jer guna langkah yang sama macam aku tulis dekat atas ni. moga korang dapat jana pendapatan secara online dengan baik. 


Jual Aiskrim lagi


Penutup !


Nak berjaya ni semua kena usaha. Betul tak ? sebab tu aku kongsikan CARA JANA PENDAPATAN SECARA ONLINE ! supaya korang baca dan ambil ini sebagai usaha kita untuk berjaya. Tak yah berangan nak jadi macam Che Ta , Neelofa atau yang lain kalau kita sendiri malas nak berusaha.

Betul tak bro / sis ?

Gunakan panduan yang aku kongsikan dengan korang ni untuk meningkatkan lagi prestasi korang untuk menjana pendapatan secara online. Buat dan kerjalah dengan ikhlas, moga kita kaya dengan kekayaan yang di redhai oleh Allah .

Sekian .

loading...

0 comment... add one now