Tonton Drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe Episod 8 FullDrama bersiri Nasi Kerabu Untuk Che Abe akan disiarkan di slot Akasia bermula 25 Mei ini, setiap Isnin hingga Jumaat pada pukul 7 malam. Dibintangi oleh Izzue Islam dan Elisya Sandha.

Bil Episod : 13 episod 
Tarikh Mula Tayangan : 25 Mei 2020 
Waktu Tayangan :  Isnin-Jumaat, 7:00 malam 

Drama ini menggantikan drama bukan gadis biasa yang ditayangkan sepanjang bulan ramadan yang lalu.


Tonton Drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe Episod 8 Full

Saluran Tayangan : Slot Akasia TV3 
Senarai Pelakon : Izzue Islam, Elisya Sandha, Issey Fazlisham, Scha Elinnea, Hariesa DFKL, Jasmin Hamid, Erynne Erynna, Syainie Shuhaimi, Neera Azizi, Radhi Khalid, Kuna Muzani, Kamarool Haji Yusoff, Danny X-Factor 

Bagi yang terlepas episod 7, boleh layan disini (klik)

Tonton Drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe Episod 8 Full


Shira mendapati dirinya jatuh cinta pada Faizul, orang Kelantan dan dia bernasib baik kerana Faizul merasakan hal yang sama untuknya. Namun, Shira mula terancam oleh Sha yang memasak nasi kerabu sebaik ibu Faizul dan mereka sangat rapat. 

Sha cuba memecahkan Faizul dan Shira kerana dia mempunyai perasaan terhadap Faizul. Shira, Yana dan Zetty, 3 gadis yang dikenali sebagai 'awesome girls' adalah antara gadis-gadis cantik di kolej. Di permulaan cerita mereka telah berselisih dengan pelajar master yang kacak bernama Faizul. 

Tonton Drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe Episod 4 Full

Ketiga tiga mereka terpegun tatapi semuanya hilang mood bila mula terdengar Faizul mula kecek kelate yang agak pekat. Faizul tidak pandai berdialek KL. Rakan baiknya, Arman biarpun berbeza jurusan namun mereka sama-sama gila mencari duit dengan bisnes. 

Jom Nasi Kerabu Untuk Che Abe Episod 8 dekat bawah ni ya.

👇👇


p/s: tekan refresh sampai video penuh muncul ya.

Untuk kaki drama!!
Jom join group fb >> Kaki Drama << untuk tengok drama terkini!

Faizul lebih gemar menjual secara bersemuka berbanding dengan Arman yang menjual macam-macam secara atas talian. Shira, Yana dan Zetty tinggal bersama di rumah sewa, mereka bersahabat karib dan mereka pernah berjanji dan saling mencabar 'no boy no love' sehingga tamat pengajian. 

Mereka bertiga terkenangkan Faizul. Mereka memikirkan macam mana mereka nak mungkir janji yang dah dibuat.

Tonton Drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe Episod 4 Full

Amacam! Best tak jalan cerita drama ni. Mesti orang kelantan suka dengan cerita ni. hehe sebab dialek dia banyak berdasarkan negeri Kelantan.

Jom kongsikan drama nasi kerabu untuk che abe episod 8 ni di facebook korang ya. Post a Comment

Previous Post Next Post