Artikel atau entri aku kali ini mengisarkan tentang 6 orang bos terbaik di dunia. Ciri-ciri yang ada pada bos ini perlu di contohi bila kita sudah bergelar ketua atau pun bos di tempat kerja kita. bos sinonim dengan sifat suka memberi arahan kepada pekerja. ada yang mengatakan bos sepatutnya tidak mempunyai perwatakan yang buruk.

contohnya, panas baran , tidak menghargai pekerja lain dan pelbagai lagi. tapi itulah hakikat insan yang bernama bos. dia ketua dan dia ada hak untuk itu. cuma atas dasar kemanusian lah dia akan berperwatakan yang lebih baik dari apa yang di nyatakan di atas .

tony-fernandes-1

baik, dalam entri ini ada 6 bos terbaik di dunia. dalam list itu ada seorang yang kita sebagai rakyat malaysia kenal. iaitu Tony Fernandes . Apa yang beliau telah lakukan sehingga di senarai dalam 6 orang bos terbaik dunia ?

Umum kita tahu Tony merupakan ceo bagi syarikat penerbangan AirAsia . pada pertengahan tahun ini, Syarikat Air.Asia telah di landa dengan satu kontroversi hebat , apabila pesawat mereka terhempas di kawasan Indonesia. Pesawat yang dalam perjalananan ke Singapura itu telah mengorbankan banyak nyawa .

Ketika mendengar perkhabaran awal yang pesawat itu hilang, tony telah mula pergi menemui keluarga mangsa dan menenangkan mereka . Tambahan pula, tony sendiri yang turun dan memberi semangat kepada para pekerjanya yang agak terkejut dengan insiden ini.

Sikap ambil berat dan bertanggung jawab yang di ketengahakan oleh tony membuatkan dia di gelar salah seorang bos terbaik di dunia .Bagaimana pula dengan bos di tempat kerja anda ? Seperti Tony Fernandes kah ? atau seperti 5 orang lagi bos terbaik dunia yang di senaraikan dalam entri ini. ?

Mungkin tidak serupa seperti number 1 dalam senarai 6 orang bos terbaik di dunia seperti dalam senarai di atas. tetapi cukuplah kita menghargai jasa baik bos kita dan kurangkan buat dia jadi marah. hahahahahah

Sekian

BG


Post a Comment

Previous Post Next Post