SINOPSIS DRAMA ANAKKU DIVA EPISOD 5 : Dalam episod kali ini, En Hussein sakit macam migrain macam tu je dan di bawa ke klinik oleh zahra. Manakala Emi pula nekad dengan memasuki kedai milik kenanga. dia syak yang kenanga menggunkan bomoh untuk memajukan perniagaannya yang baru tersebut.

Tetapi kenanga dapat tahu dan berjaya menangkap perbuatan emi tersebut. emi merayu untuk tidak memberitahu ayahnya kerana takut ayahnya bertambah risau dan memudaratkan penyakit ayahnya itu. tetapi apabila mereka tiba di rumah kenangan punmelaporkan kenapa dia balik dengan emi.kenanga bagitau yang emi menolongnya di butik. so, selamatlah emi kali ini.

Kemudian, mereka memutuskan untuk mengekalkan plan asal mereka untuk memutuskan hubungan antara ayah dan ibu mereka. merepa berpura-pura baik bila di hadapan mak dan ayah mereka. berlaku sebaliknya terhadap mak ayah mereka, mereka lebih banyak bertengkar dengan urusan anak-anak.

Di pejabat pula, en hussin masih pening kepala sehinggakan zahra meminta P.A baru en.husin untuk memberi ubat kepada suaminya itu. namun P.A yang ada niat jahat tersebut membantu dan memicit-micit kepala  en. husin. perkara ini di jumpai oleh emi. dia bertambah marah dengan sikap ayahnya itu.

Perniagaan Kenanga pula semakin maju dan ramai yang datang beli baju di butiknya itu. Melati dan amanda pula masih bersaing untuk mendapatkan mark. dalm episod kali ini, janna nick menari lagu hindustan weh !. hehe

Di akhir episod, berlaku pergaduhan antar emi dan kenanga, apabila kenanga membuat bising dengan menjahit menggunakan mesin di waktu malam. akhirnya berlkau pergaduhan. dan akhirnya menyebabkan ayah mereka masuk campur. emi mengungkit segala kebahagian yang di berikankepada keluarga zahra iaitu keluarga tiri nya. dan akibat melwan cakap ayahnya, dia di tampar.

kemudian, bersambung.

hahaha. itu sahaj untuk episod ke 5 ini . tak sabaq tunggu minggu depan. ^_^

sekian.

Post a Comment

Previous Post Next Post