Dalam Episod kali ini ,Emi sudah mula jatuh cinta dengan lelaki yang di jumpainya iaitu Firdaus atau firdiey.Hasil pertemuan itu, mereka menjadi akrab. Walaubagaimana pun , Kenangan tidak sedap hati dengan hubungan mereka. kerana kenanga pernah di tipu oleh firdiey sebelum ini.

Emi pula masih mentah dalam menentukan pasangannya, dia masih bersemangat dalam menjadi seorang wanita di sebalik watak kasarnya itu. Dalam episod ini juga, Alya hilang di shopping complex. Sebenarnya dia bukan hilang tetapi di panggil oleh amanda dan melati. mereka plan untuk menculik adik mereka .

tetapi mereka sudah silap langkah.apabila emaknya membuat laporan di kaunter pertanyaan. pihak berkuasa tengah mencari alya ketika itu. dengan segera, mereka meminta alya pulang ke mama mereka. tetapi, situasi keluarga tersebut goyang. apabila ayahnya tiba di shopping complex tersebut. di tambah pula dengan emi yang menambah-nambah perasaan marah itu.

sehinggakan zahra dan hussin bergaduh. Amanda dan melati rasa bersalah sebab depa , kelarga mereka punah . akibat dari itu, mereka segera perbetulkan keadaan. Mereka buat mee segera untuk mak ayah dan di berikan sepucuk surat.

tetapi mereka belum beritahu apa yang mereka lakukan. sehinggalah adik mereka alya memberitahu perkara yang sebenarnya kepada mak dan ayah mereka. apa lagi, kena marah la jawabnya dua orang itu . Di akhir episod ini , emi mula bertanya kepada orked mengenai boyfriens kak kenanga. dan orked pun memberi tahu perkara sebenar.

bersambung episod 8 !

Post a Comment

Previous Post Next Post