Budak Kampung VS Budak Bandar ! - Kalau dulu, zaman-zaman sekolah dulu mesti akan ada dialog macam ni " ala, kau budak bandar mana tahu " dan " alaah, kau budakkampung , mana tahu ". Perdebatan ini berlanjutan sehinggalah ke hari ini .Pelbagai persepsi buruk di lontar kepada mereka yang tinggal di bandar dan di kampung .tetapi hakikatnya mereka harus sedar, semua benda bermula dari kampung. jarang ia bermula dari bandar.

Budak Kampung VS Budak Bandar !

Nak tahu korang ni budak kampung atau bandar ? meh jawab soalan mudah dekat sini - KLIK SINI .

Tambahan pula, bila hari raya. orang bandar selalu kena ejek dan di perli kerana tidak pulang ke kampung. " hahaha, kau tak da kampung . " . aku rasa benda macamni masih berlaku di dalam sekolah. korang boleh cuba try tanya anak-anak korang .

Namun perbezaan sebegini membawa kepada perbincangan dan perdebatan ilmiah. kita boleh katakan apa yang ada di kampung tidak semuanya akan berada di bandar. dan perkara yang ada di bandar belum tentu ada di kampung. hargailah nikmat yang kita ada. itu yang penting .

Bila dah dewasa, tidak ada istillah kau budak kampung dan kau budak bandar.sebaliknya rasa ingin merasai pengalaman tinggal di kampung dan di bandar itu di realisasikan dengan aktiviti bercuti di kawasan-kawasan tersebut. jadi sama-sama dapat rasai pengalaman tersebut.

jap, apa yang aku tulis ni.

ok

bai.

hahaha

Post a Comment

Previous Post Next Post