TIPS BAGI ORANG DENGAR PENDAPAT KITA I Dalam sesetengah pendapat yang di ketengahkan , kita akan jumpa dengan satu jalan buntu atau jalan mati. Nak terima pendapat orang lain atau nak pertahankan pendapat kita. Sudah pasti bagi sesetengah orang dia akan memilih untuk mempertahankan pendapat sendiri. Baru nampak dirinya berpendirian .
TIPS BAGI ORANG DENGAR PENDAPAT KITA !

Tetapi lain pula bagi orang yang bijak memahami situasi. adakala kita akan berundur atau dalam istilah lain kalah dalam memberi pendapat.Tetapi kalau kita faham, ia bukan kalah tetapi menang dalam senyap .

Itulah uniknya orang yang memahami situasi dan keadaan. Senyap bukanlah bereti kita berundur ataupun kita kalah . Korang pernah alami tak situasi di mana pendapat korang tidak pernah didengari langsung bila korang suarakan pendapat. bak kata mudahnya, orang tak layan apa yang kau cakap.
TIPS BAGI ORANG DENGAR PENDAPAT KITA !

Dari sudut ini, ada perlbagai konklusi yang boleh di buat. antaranya adalah orang yang mendengar pendapat korang itu memang tak ada minat nak ambil tahu.atau penyampaian korang yang menyebabkan orang lain tidak ambil tahu.

Andai itu yang lebih baik, maka anggaplah ia sebagai satu bonus untuk kita agar kita lebih memahami situasi dan masa yang sesuai untuk kita sampaikan pendapat kita. Sebagai konklusi,cari waktu sesuai untuk kita menyampaikan pendapat kita. agar pendapat kita itu sampai kepada pihak yang sewajarnya.

sekian.


Post a Comment

Previous Post Next Post