KES CURI LEMBU MENINGKAT !

KES CURI LEMBU MENINGKAT !  ||  Kalau anda perasan , sekarang ini banyak kes lembu hilang atau lembu di curi yang menjadi bahan berita bagi sesetengah media . Bila di fikirkan balik, baru aku tahu sebabnya . lembu hilang ini selalu di kaitkan dengan hari raya Qurban . dan kita ada lagi seminggu sebelum menjelangnya hari raya Qurban . Tarikh Hari raya Qurban 2016 jatuh pada 12 September 2016 bersamaan hari isnin .

Bila hari raya Qurban menjelma, sudah pasti permintaan mengenai lembu juga agak tinggi . oleh sebab itu ramai yang cuba mengaut untung dengan mencuri lembu dan menjual semula dengan harga ribuan ringgit. korang tahu kan, harga lembu bukan ratusan ringgit. dah jadi ribuan ringgit. 1 panggu harga rm 600. cuba darab kan dengan 7 panggu . harga lembu dah sampai 3 ribu lebih ringgit .


Tarikh Hari raya Qurban 2016


Kaya orang yang jual lembu . Tetapi janganlah sampai mencuri, berdosa pulak tu . Jangan campur perkara haram dengan perkara-perkara ibadah . takut tak berkat nanti . korang dah buat persiapan hari raya Qurban ke ? jom tinggalkan komen mengenai persiapan korang menjelang hari raya aidil adha.

Sekian.


Post a Comment

Previous Post Next Post