SINOPSIS DRAMA 7 HARI MENCINTAIKU !

SINOPSIS DRAMA 7 HARI MENCINTAIKU ! | Drama yang mendapat perhatian rakyat Malaysia yang bertajuk 7 hari Mencintaiku ini semakin hari semakin mendebarkan. Drama ini juga telah membuka minda rakyat Malaysia mengenai kehidupan masyarakat kita yang agak berbeza dari drama-drama yang lain . Drama ini hidup kerana watak-watak dalam drama ini sentiasa memberikan yang terbaik dalam setiap episod. Berikut merupakan SINOPSIS DRAMA 7 HARI MENCINTAIKU !

SINOPSIS DRAMA 7 HARI MENCINTAIKU !


SINOPSIS DRAMA 7 HARI MENCINTAIKU !

Mia seorang anak orang kaya . Mia juga mempunyai ego yang agak tinggi. Apa yang dia kata adalah semuanya betul. dia juga sering memandang rendah kepada orang lain. Mia merupakan seorang peguam . Satu hari, pada majlis perkahwinannya, Bakal suami Mia iaitu khalil meninggalkan mia . Lelaki tersebut tidak menghadiri majlis perkahwinan mereka dan akhirnya menyebabkan Ayah mia terpaksa meminta Khuzairi anak rakannya supaya menjadi ganti kepada khalil.

Disebabkan keluarga khuzairi amat rapat dengan keluarga mia , jadi khuzairi pun bersetuju dengan permintaan ayah mia yang ketika itu hampir di serang serangan jantung akibat terkejut. Selepas itu, ayah mia meninggal dunia dna bermulalah episod mengenali insan bernam khuzairi ini. Mia mempunyai ego yang tinggi dan dia sentiasa menidakkan cinta khuzairi.

Mia juga mempunyai hubungan dingin dengan mak mertuanya kerana mia bukanlah calon pilihannya. Pelbagai spekulasi dan kontroversi berlaku sehinggalah mia mula mencintai khuzairi dan kahirnya mereka mempunyai anak . Namun ,ego mia kembali. dia enggan menyusu kan anaknya itu dan membiarkan khuzairi menjaganya.

Setelah beberapa bulan, mia sedar yang di masih mencintai khuzairi dan anaknya. namun ia bagaikan sudah terlambar apabila khuzairi bagai sudah tertutup pintu hatinya terhadap mia. Mak khuzairi pula telah mengambil ila untuk menjadi isteri khuzairi. Mia mempunyai 7 hari untuk duduk dengan khuzairi sebelum dia mengambil keputusan untuk ke London dan tinggal di sana.

Sempatkah mia menawan cinta khuzairi kembali dalam masa 7 hari ? sama-sama kita tonton di tv3 !

Aku layan juga drama ni sebab drama ini mengetengahkan nilai masyarakat malaysia yang jarang di tayangkan dalam drama lain. Drama yang berlatarkan kawasan kampung menjadikan drama ini menarik dan unik untuk di tonton.  apa pendapat anda bila baca SINOPSIS DRAMA 7 HARI MENCINTAIKU ! . dalam drama ini ada buntat  ! hehehe

Sekian.

Post a Comment

Previous Post Next Post