Kedah vs JDT


JDT , KEDAH BAWA PULANG SATU MATA ! | Semalam berlangsungnya perlawanan pertama Liga Super untuk musim 2017/2018 di antara Kedah dan JDT . Keputusan perlawanan pertama ini berakhir dengan keputusan seri .


JDT membuka jaringan pada babak pertama melalui sepakan penalti oleh safiq rahim. Sepakan penalti itu di berikan sususlan dari pemain JDT di jatuhkan di dalam kotak penalti .

JDT yang bermain dengan 10 orang selepas kunalan di arah keluar padang pada babak pertama tanpak kuat di bahagian pertahanan ketika separuh masa kedua. Ini dapat di lihat apabila pemain kedah tidak berjaya masuk ke kotak penalti pemain JDT walaupun Jdt bermain dengan 10 orang sahaja. satu perkara yang perlu di ambil berat oleh pasukan kedah.

Namun , Jaringan Badrol Bakhtiar dari luar kotak penalti menyebabkan kedah mendapatkan satu gol dan keputusan perlawanan sehingga tamat perlawanan. Untuk perlawanan pertama liga super, Kedua-dua pasukan hanya membawa pulang 1 mata .

PIALA SUMBANGSIH KEMBALI KE KEDAH SELEPAS 3 TAHUN DI JOHOR !


Selepas keputusan seri di catatkan, Untuk menentukan siapa juara Piala Sumbangsih 2017. ia terpaksa di tentukan melalui sepakan penalti . Keputusan akhir JDT 4-5 Kedah . Tahniah kepada Kedah kerana berjaya bawa balik Piala Sumbangsih ke Kedah.

Tahniah Juga untuk JDT, untuk bertahan dengan 10 pemain pada second half bukan mudah dan anda telah buat yang terbaik. Lepas ini ada perlawanan ACL pulak. Fokus untuk memasuki ke AFC Champion League lebih penting. Tahniah sekali lagi. Sekian.

Post a Comment

Previous Post Next Post