BISNES DARI RUMAH 2017 ! - Assalamualaikum , memasuki tahun 2017 yang mencabar ini , ramai yang mula mencari peluang untuk melakukan sesuatu demi kelangsungan hidup mereka dan keluarga . Ramai yang tanya boleh ke buat bisnes dari rumah ? untung ke bisnes dari rumah ini ? .

Sebenarnya apabila kita belajar pasal bisnes, tidak ada lain perkara pertama yang kita kena tanggung adalah risiko kerugian. tidak ada bisnes yang tidak rugi sahabat . Mahu tak aku kongsikan dengan korang semua mengenai BISNES DARI RUMAH 2017 ! 


3 BISNES DARI RUMAH 2017 !


BISNES DARI RUMAH 2017 !


1. Buat duit dengan Menulis .

Pasti ramai yang masih ragu-ragu dengan perkataan " buat duit dengan menulis " . Ramai yang cakap ia hanya scam dan menipu. Tetapi sebenarnya ia adalah benar ! Antara cabang untuk buat duit dengan menulis adalah dengan mempunyai blog .

Dari Blog, anda mampu memperoleh pendapatan yang lumayan dengan hanya meng update blog anda . tak percaya ? aku sendiri pernah mendapat hasil dari blog aku. jadi tak mustahil anda juga mampu membuat perkara yang sama.

Yang penting adalah keyakinan .

Rujuk Pautan - Rahsia Buat Duit dengan Menulis .

2. 101 idea perniagaan Internet !

Korang tahu, setakat ini Malaysia masih memegang antara negara yang menggunakan internet secara tegar . Kesemua perkara menggunakan internet . Sebab itu , orang yang bijak dan pandai akan mula menggunakan peluang ini untuk melakukan bisnes perniagaan melalui internet .

Ramai ke yang sudah berjaya ?

Ya ! ramai dah berjaya .

Rujuk Pautan - 101 Idea Perniagaan Internet .

3. Menulis Ebook .

Ebook merupakan satu daripada buku yang bersifat digital yang masih segar sehingga hari ini . Anda tahu, kalau anda bijak dan pandai , anda mampu menulis ebook dan menjana pendapatan melalui penjualan ebook ini. seboleh nya belajar dulu teknik penulisan ebook ini sebelum menjualnya. Jangan main tulis sahaja. nanti korang rugi !

Rujuk Pautan - Rahsia Menulis Ebook

Pendek kata, BISNES DARI RUMAH 2017 ! ini penting untuk kita yang bekerja dari rumah . ramai sudah yang berjaya . Ada juga yang meninggalkan kerja asal mereka semata-mata untuk melakukan bisnes dari rumah . Nampak tak kekuatan mereka sehingga mampu melakukan perkara drastik seperti itu .

Saya kena buat begitu juga ka ?

Tidak ! aku tak nak korang berhenti kerja semata-mata nak buat bisnes dari rumah . Sebaliknya, gunakan peluang ini untuk berkerja sebagai kerja sampingan anda . Apabila sudah stabil, barulah anda buat keputusan sama ada mahu terus bekerja atau menumpukan perhatian ke bisnes dari rumah ini .

Aku harap sangat, perkongsian mengenai BISNES DARI RUMAH 2017 ! mampu menguatkan semangat kita balik untuk terus berusaha dan berjaya di dalam ekonomi yang semakin mencabar ini . Jangan putus asa ! anda mampu mengubahnya. chaiyoook !

Sekian.

Post a Comment

Previous Post Next Post