BISNES DARI RUMAH 2017 ! - Assalamualaikum , memasuki tahun 2017 yang mencabar ini , ramai yang mula mencari peluang untuk melakukan sesuatu demi kelangsungan hidup mereka dan keluarga . Ramai yang tanya boleh ke buat bisnes dari rumah ? untung ke bisnes dari rumah ini ? .

Sebenarnya apabila kita belajar pasal bisnes, tidak ada lain perkara pertama yang kita kena tanggung adalah risiko kerugian. tidak ada bisnes yang tidak rugi sahabat . Mahu tak aku kongsikan dengan korang semua mengenai BISNES DARI RUMAH 2017 ! 


3 BISNES DARI RUMAH 2017 !


BISNES DARI RUMAH 2017 !


1. Buat duit dengan Menulis .

Pasti ramai yang masih ragu-ragu dengan perkataan " buat duit dengan menulis " . Ramai yang cakap ia hanya scam dan menipu. Tetapi sebenarnya ia adalah benar ! Antara cabang untuk buat duit dengan menulis adalah dengan mempunyai blog .

Dari Blog, anda mampu memperoleh pendapatan yang lumayan dengan hanya meng update blog anda . tak percaya ? aku sendiri pernah mendapat hasil dari blog aku. jadi tak mustahil anda juga mampu membuat perkara yang sama.

Yang penting adalah keyakinan .


2. 101 idea perniagaan Internet !

Korang tahu, setakat ini Malaysia masih memegang antara negara yang menggunakan internet secara tegar . Kesemua perkara menggunakan internet . Sebab itu , orang yang bijak dan pandai akan mula menggunakan peluang ini untuk melakukan bisnes perniagaan melalui internet .

Ramai ke yang sudah berjaya ?

Ya ! ramai dah berjaya .3. Menulis Ebook .

Ebook merupakan satu daripada buku yang bersifat digital yang masih segar sehingga hari ini . Anda tahu, kalau anda bijak dan pandai , anda mampu menulis ebook dan menjana pendapatan melalui penjualan ebook ini. seboleh nya belajar dulu teknik penulisan ebook ini sebelum menjualnya. Jangan main tulis sahaja. nanti korang rugi !Pendek kata, BISNES DARI RUMAH 2017 ! ini penting untuk kita yang bekerja dari rumah . ramai sudah yang berjaya . Ada juga yang meninggalkan kerja asal mereka semata-mata untuk melakukan bisnes dari rumah . Nampak tak kekuatan mereka sehingga mampu melakukan perkara drastik seperti itu .

Saya kena buat begitu juga ka ?

 Sebaliknya, gunakan peluang ini untuk berkerja sebagai kerja sampingan anda . Apabila sudah stabil, barulah anda buat keputusan sama ada mahu terus bekerja atau menumpukan perhatian ke bisnes dari rumah ini .

Aku harap sangat, perkongsian mengenai BISNES DARI RUMAH 2017 ! mampu menguatkan semangat kita balik untuk terus berusaha dan berjaya di dalam ekonomi yang semakin mencabar ini . Jangan putus asa ! anda mampu mengubahnya. chaiyoook !

Sekian.

Post a Comment

Previous Post Next Post