Sinopsis Drama Encik Suami Mat Salih Celup

Sinopsis Drama Encik Suami Mat Salih Celup. Drama baru yang ditayangkan di tv3 iaitu drama encik suami mat salih celup. Sinopsis drama ini juga menarik untuk di baca. kalau nak tengok full kena tengok di tv 3 setiap hari jumaat hingga ahad.

Ye ! korang nak baca sinopsis drama ni kan . berikut merupakan sinopsis drama encik suami mat salih celup.

SINOPSIS DRAMA ENCIK SUAMI MAT SALIH CELUP


Sinopsis Drama Encik Suami Mat Salih Celup
Sinopsis Drama Encik Suami Mat Salih Celup

Percintaan di antara iman dan juga naim yang sepatutnya berakhir ke jinjang pelamin tidak menjadi kenyataan. Dengan alasan , iman tidak memahami dirinya menyebabkan pertunangan itu terputus. sebaliknya naim pula bersama dengan dora.

Memandangkan majlis perkahwinan yang di rancang makin hampir, Iman pasrah dengan apa yang akan berlaku. Satu hari dia bertemu dengan seorang lelaki yang memperkenalkan dirinya sebagai ia anak kepada kawan mamanya.

Iman yang terkejut dengan perkenalan itu terus meninggalkan ian di situ terpinga-pinga.

Ian pula mendapat nasihat umminya agar mengahwini iman sebagai ganti kepada naim yang memutuskan perhubungan dengan iman. Ia bagi meneruskan majlis yang telah di rancang.
 akhirnya iman berkahwin dengan ian .

Sebenarnya ian tinggal di luar negara sewaktu kecik bersama dengan neneknya di sana. Ian pula tidak puas hati dengan tindakan umminya itu yang menyebabkan hubungannya dengan umminya agak renggang sebelum ini.


Sinopsis Drama Encik Suami Mat Salih Celup
Sinopsis Drama Encik Suami Mat Salih Celup

baca juga : Pelakon drama encik suami mat salih celup

Ummi ian menasihatkan iman supaya memelayukan ian .

Bahtera perkahwinan mereka berlayar seperti insan lain. banyak benda yang ian dan iman belajar dan perkenalan mereka itu. sehinggalah satu ketika Naim bekas tunang iman kembali inginkan iman dari ian.

berlakulah pergolakan keluarga mereka. ditambah lagi kehadiran seorang wanita cantik yang mengaku tunang ian menjadi hubungan ian dan iman bergolak.

anda mahu tahu apa yang berlaku kepada kisah cinta mereka ? saksikan di tv 3 tau .

Sinopsis drama encik suami mat salih celup hanya sedikit sedutan dari keseluruhan cerita yang di siarkan di tv. Drama ini di adaptasi dari novel encik suami mat salih celup. jom kongsikan entri ini dengan rakan-rakan lain.

Sekian .

Post a Comment

Previous Post Next Post