Drama 30 Pesanan Suara Episod 1. Drama yang baru mula ditayangkan sejak awal minggu ini semakin dikenali ramai. Walaupun di tayangkan pada waktu buka puasa, masih ramai yang follow cerita ini.

Episod 1 drama 30 pesanan suara ni best tau, jom layan dekat bawah ni .

Sinopsis Drama 30 Pesanan Suara


Suatu pagi minggu, Syafira keluar rumah menunggang basikal. Aktiviti berbasikal, hobi wajibnya setiap kali hari cuti. Izman pula sedang memandu sambil engage dengan teman wanitanya Fatin. Fatin mengadu dia penat kena kerja.

Drama 30 Pesanan Suara Episod 1


Fatin adalah penyelia pusat SPA. Kalau hujung minggu atau hari cuti, dia kena bantu pekerja lain kerana pelanggan ramai. Izman cuba coolkan Fatin, dalam hadis nabi ada menyatakan, “Kesabaran perlu diusahakan dan dilatih bersungguh-sungguh. Jadi, selalu-selalu belajar sabar. Tak semua benda mudah dalam hidup ni”.

Fatin tak puas hati dengan ‘tazkirah bajet alim’ Izman. Dia bosan, Izman selalu suruh dia praktikkan sunah nabi dalam hidup. Baru lancar dan mudah katanya. Sebaliknya Fatin cakap, Izmanpun alim biskut, bukan selalu pergi dengar ceramahpun kat masjid.

Setakat solat lima waktu sehari semalam, belum melayakkan dia nak cakap pasal hadis semua. Hidup Fatin cuma tahu complaint je. Fatin lupa, kalau tak kerana kesabaran yang tinggi dalam hidup Izman.

Episod 1 
Selamat Menonton.

Bagi yang nak sambung ke Episod 2, boleh layan di bawah ini ya.

 >> Episod 2 <<

Post a Comment

Previous Post Next Post