Drama Hadiah Dari Tuhan Episod 8 Full. Drama baru bertajuk drama 'Hadiah Dari Tuhan' akan mula ditayangkan pada 30 Disember 2020. Antara pelakon yang terlibat adalah Syafi Tee, Riena Diana, Puteri Rafasya dan ramai lagi. Berikut merupakan Drama Hadiah Dari Tuhan Episod 8 Full.. Drama ini mengisahkan tentang realiti kehidupan termasuk petugas barisan hadapan pada era pandemik Covid-19. 


Drama Hadiah Dari Tuhan Episod 8 Full.


Drama Hadiah Dari Tuhan Episod 8 Full.

Ia akan menggantikan drama Sang Pewaris yang telah tamat siarannya. Drama bersiri 13 episod ini diarahkan oleh Fairuz Loy. Bakal ditayangkan di slot Lestary TV3 bermula 30 Disember ini.

Waktu Tayangan drama ini adalah pada setiap hari Rabu hingga Sabtu jam 9:00 malam. Drama ini engisahkan tentang 3 orang remaja dalam berdepan cabaran kehidupan ketika wabak Covid-19 melanda negara.Qul Fattah (Syafi Tee) daripada keluarga kategori B40, merupakan anak sulung lelaki dalam keluarga yang menjaga adik perempuannya, Qas Fatin (Puteri Rafasya) selepas kedua ibu bapa mereka maut dalam kemalangan jaya raya, lima tahun lalu.

Drama Hadiah Dari Tuhan Episod 8 Full.👇👇 


Untuk kaki drama!!

Jom join group fb >> Kaki Drama << untuk tengok drama terkini!

Antara pelakon lain yang terlibat adalah Syafi Tee, Riena Diana, Puteri Rafasya, Sophia AlBarakbah, Amy Mastura, Fezrul Khan, Izreen Azminda, Zazly Baginda, Dynas Mokhtar, Zaefrul Nordin, Fauziah Nawi, Ku Fridah, Ummar Dzariff, Aryana Amani.

Mereka kini menetap bersama nenek yang menghidap komplikasi pelbagai penyakit, Siti Ainum.

Sebelum pandemik Covid-19, Qul menyara kehidupan sebagai pekerja sambilan di sebuah pasar raya dan tinggal di rumah pangsa PPRT.

Dalam pada itu, Ika Nabila (Riena Diana) yang berasal daripada keluarga kategori M40 adalah satu-satunya anak kepada Jannah (Amy Mastura), seorang ketua jururawat di hospital kerajaan.


Post a Comment

Previous Post Next Post