Sinopsis Drama Camelia TV3 (Drama 2020). Tidak lama lagi aku ditayangkan drama 'Camelia' yang pernah ditayangkan pada tahun lepas. Hanya 15 episod drama lakonan Diana Danielle dan Fahrin Ahmad ini pasti menarik untuk di saksikan.

Jalan cerita ringkasan drama camelia ni pun dah menarik, inikan pula jalan cerita sebenarkan. Jomlah kita baca Sinopsis Drama Camelia di bawah ini.

Sinopsis Drama Camelia TV3 (Drama 2020)

Sinopsis Drama Camelia TV3 (Drama 2020)

Drama ini mengisahkan tentang kehidupan sebuah keluarga yang porak peranda disebabkan perangai anak-anak yang suka meroyan.


Pada tahun 1999, 3 adik-beradik, Malik, Mariam dan Marina tinggal bersama ibubapa mereka, Halim dan Zainab, dan nenek sebelah mak mereka, Tok Su. Mereka bukan keluarga kaya, mengerjakan sawah yang dipajak.


Mariam tertekan semenjak kecil kerana selalu dipandang rendah oleh neneknya, Tok Su. Tok Su sering lebihkan adiknya, Marina yang dikatakan amat cantik berbanding dirinya.


Walaupun emak, ayah dan abang angkatnya, Malik berada dipihaknya Mariam tetap tertekan. Kejahatan Marina juga membuatkan Mariam trauma. Tekanan dan trauma yang berterusan kemudiannya telah menyebabkan  Mariam memiliki 'split identiti'.


Identiti dimana dia mahu kelihatan lebih cantik daripada Marina. Identiti yang bernama 'Camelia'. Camelia mula menguasai diri Mariam dalam usaha membalas dendam di atas setiap perbuatan jahat Marina.


Malik yang akhirnya menjadi suami Mariam harus berusaha untuk mengembalikan Mariam sebelum Camelia mengambil alih sepenuhnya badan Mariam. Malik berharap kekuatan cinta mereka berdua yang dipupuk sedari kecil dapat mengalahkan 'Camelia'.

Senarai Pelakon Drama Camelia Yang Hebat !

Ini dia senarai pelakon drama ini yang terdiri daripada Diana Danielle, Ain Edruce, Saharul Ridzwan, Hafidz Roshdi, Lisdawati, Aidil Aziz, Ikhwan Khairuddin, Zarina Zainuddin, Ainina Ahmad B, Zarina Zainuddin, Nik Ramli, Mak Engku, Idham Maulana, Qistina Raisah, Puteri Balqis, Redzwan Adha, Mak EngkuPost a Comment

Previous Post Next Post