Tonton Drama Ayahanda Episod 9 Full. Ini adalah sebuah drama menarik untuk tontonan kita semua. Aku boleh katakan drama ni best sebab dia menceritakan tentang kekeluargaan. Oh ya, sebelum tu, drama ini menggantikan drama budak tebing 2 yang telah selesai tayangnya. Ayahanda, Kasih seorang ayah terhadap anaknya yang sukar difahami oleh si anak. Drama ini hanya ada 16 episod dan dibintangi pelakon hebat seperti Jalil Hamid, Ogy Ahmad Daud, Fikry Ibrahim, Noorkhiriah dan ramai lagi. Jarang pelakon hebat digabungkan dalam satu drama tau. Untuk tambahan, drama ayahanda ini diadaptasi dari novel tau patutlah jalan cerita dia nampak menarik. Drama ini juga mula ditayangkan pada 10 Julai ini. Jangan terlepas pula episod awal nanti. kalau terlepas boleh  Tonton Drama Ayahanda Episod 9 Full di bawah ini.


Tonton Drama Ayahanda Episod 9 Full

Tonton Drama Ayahanda Episod 9 Full

Dibawah ini kami kongsikan drama ayahanda episod 9 untuk tontonan anda. Drama ini mengisahkan tentang seorang ayah dari pandangan seorang anak bongsu. Katanya, dia cuba memahami hati si ayah tapi makin cuba mendalami makin payah untuk difahami.

Sebagai contoh, sikap degil ayahnya itu mengikut usianya. Semakin tua semakin degil. Kalau anak-anak nak tegur tu memang susah nak dengar naihat. Akibatnya si anak mula makan hati dan menimbulkan perasaan dendam dalam hati. Pada masa yang sama jauh di hati mahu derhaka. 

Drama ayahanda episod 9 

>> 


Untuk kaki drama!!

Jom join group fb  Kaki Drama untuk tengok drama terkini!

Disebalik itu, aya pula sangat sayangkan anaknya dan dia sanggup berkorban apa saha demi anaknya. Dia juga sentiasa ingat akan setiap anaknya dan menyebutnya dalam doa. Tapi ayah memang susah nak meluahkan rasa hati. Cukuplah sekadar dengan perbuatan dan pada masa yang sama mengharapkan anak-anaknya faham.

Dalam drama ini, Jalil Hamid melakokan watak sebagai Haji Abdullah (Ayah). Manakala Fauziah Ahmad Daud sebagai Noriah. Fikry pula sebagai Aziz dan Noorkhiriah sebagai Halimah. Selain itu, kita ada Shah Jaszle sebagai Ramli, Sherry Ibrahim sebagai Aishah dan Hairi Safwan sebagai Ahmad. 

Sinopsis Episod sebelum ini.

Aziz kerap balik kampung sejak emaknya memperlihatkan tanda-tanda nyanyuk yang ketara. Mazni bising bila Aziz selalu nak balik kampong lalu buat helah agar Aziz tak dapat balik kampong. Tapi bila Halimah telefon bagitau emak makin tak sihat, 

Aziz balik juga. Tapi niat hendak menjaga emak itu ‘ke laut’ bila mengetahui bapanya ada sampan. Apatah lagi dia juga ada ‘saham’ dalam sampan itu. Aziz mula gian hendak memancing. Hobi lama muncul kembali.

Jangan lupa saksikan episod penuh drama ayahanda ni tau ! Best sangat dan rugi kalau tak tengok sampai habis.


Post a Comment

Previous Post Next Post