Info Drama Ada Apa Dengan Saka

Drama ada apa dengan saka ini mengisahkan tentang seorang gadis yang terpaksa lari ke bandar kerana orang kampungnya tidak boleh menerima kelebihan dirinya.

Untuk pengetahuan semua, drama ini akan ditayangkan di TV9 mulai 19 Mei 2022 ini. Hari tayangannya adalah pada hari khamis jam 8.30 malam.  

Info Drama Ada Apa Dengan Saka


Info Drama Ada Apa Dengan Saka

Drama ini hanya mempunyai 20 episod dan diarahkan oleh Nazir Jamaluddin untuk produksi saphire screen. Antara pelakon yang terlibat adalah Syazwan Zulkifly, Shiha Zikir, Wanns Ahmad, Myra Natasya, Dynas Mokhtar, Watie Elite dan Azri Iskandar.

Dalam drama ini juga, Syazwan zulkifly membawa watak sebagai Madi manakala shiha zikir sebagai Aina. Wans ahmad pula membawa watak sebagai Atu dan Dynas mokhtar sebagai tiara.


Sinopsis Drama

Ada Apa Dengan Saka ini mengisahkan tentang Aina yang tinggal di kampung dan mempunyai kebolehan luar biasa. Namun orang kampung tidak menyukainya.

Aina berkebolehan untuk melihat benda ghaib. 

Kemudian AIna bertemu dengan Madi di bandar dan mereka berkenalan dan kemudian mereka bercinta.

Madi nekad untuk membantu aina untuk merawat penyakit aina. Pada masa yang sama, Aina juga membantu keluarga madi yang sering diganggu makhluk halus.

Sejauh mana cinta Madi dan Aina? 

Jangan lupa follow dan tonton drama ini kan.


Post a Comment

Previous Post Next Post