Komen Juri Final GV9

Komen Juri Final GV9. Berakhir sudah minggu final gv9 menandakan tamat sudah semua persembahan musim ini. Malam final juga para peserta memberikan yang terbaik untuk pemina mereka.  bagaimana pula Komen Juri Final GV9 ini? jom kita baca dibawah ini ya.


Komen Juri Final GV9


Komen Juri Final GV9

Jaclyn Victor (It’s All Coming Back To Me Now & This Is Me)- 85.86%

Hetty Koes Endang - Menurut bunda, dua lagu yang kamu bawa medley membuktikan kamu perempuan yang strong. Lagu dua-duanya menurut bunda bercampur, isi cerita emosinya ada, galau ada, ada cintanya, ada marahnya, ada sedihnya, jadi isi cerita lagu itu. Malam hari ni membuktikan bahawa kamu berhasil. Pada saat paling susah lirik, kamu berhasil di situ. Juri tak melihat sebelum ini, naik turun. Tapi kita lihat malam ini. Bunda bangga, semua peserta bisa menyanyikan lagu orang putih, alangkan bangganya lagu asli seperti P Ramle.

Bob Yusof (Rahasia Perempuan & Sejati) - 76.28%

Edry - Satu saja nak komen, cemerlang betul. Saya rasa dah dengar lagu ini dari kecil, selepas Dato Awie, ni yang baik. Banyak pertandingan banyak masuk, dulu nampak keremajaan. Sekarang Bob nampak selesa bertanding dengan gaya lebih matang, vokal terbaik. Teruskan berkarya, release lagi digital. Banyakkan lagu macam tadi.

Shila Amzah (Secret Love Song & Tak Ada Logika) - 76.02%

Ramli MS - Hidung sumbat ke? Lagu nombor kedua itu susah. Its okay, cuma you banyak struggle, tempat kaki tu. Work more hard dekat lagu kedua.

Tomok (Berhenti Berharap & Time Is Running Out) - 75.83%

Syafinaz - Ramai tanya siapa akan menang, saya tiada pilihan. Saya memberi markah berdasarkan apa yang anda hidangkan malam ni, minggu lalu tak peduli. Saya nak cerita kelemahan dan kelebihan. Kelemahan pada nada rendah dan tinggi juga. Kualiti tone, bibir jangan sengit, kecilkan persembhan range, tetapi dalam kelebihan, ada pada interpretasi sendiri, cara berbeza dengan original. Sebab itu anda lain daripada lain. You punya mainan emosi sangat bagus. You tahu nak main emosi, persembahan pentas nombor one.

V.E (Ikhlas Tapi Jauh & Bagaimana Kalau Aku Tidak Baik-Baik Saja) - 72.39%

Hetty Koes Endang - l Ini final sebetulnya juri tak perlu banyak komen, stage performance kamu bagus sekali, tetapi memang kita pakai ear monitor tentu bukan cari kesalahan sikit, sedikit tu yang mahal, jadi persoalan. Dari awal sampai final, bunda sangat senang dengan kamu, banyak progress, betul-betul banyak perubahan. Kalian bahaya sangat satu suara, masing-masing punya karekter, harmoni juga bahaya.Awal okay, ending tu dah tak okay. Tapi kalau untuk bunda, semuanya di final sudah juara. Kalian sudah soulmate jangan pecah.

Hazrul Nizam (Crazy & Terlanjur Cinta) - 69.75%

Ramli MS - You menyanyi tadi tiap-tiap minggu macam ni, minggu terakhir, lebih jadi baik. Sekarang ini, malam ini menyanyi agak elok. Kalau lapan minggu lepas, tiap-tiap minggu menyanyi macam ni, industri boleh jadi baik sangat. Lagu kedua, kumpul lagi banyak markah.

Lagu Battle;

The Real Slim Shady (Eminem) & Sang Saka Biru (Joe Flizzow, Altimet, SonaOne & Alyph) - Jaclyn Victor VS V.E

Edry - Memang ada karekter, Jac saya tak sangka awak macam ini. Ini bukan Jac yang says kenali. VE tak ada problem, enegy ada, tempo ada, sebutan very jelas. Ada impak la. Cuma bab menyanyi, patah balik sikit, dalam kumpulan ada kelebihan, kesesuaian vokal, tak boleh bahagikan. Sama macam KRU, yusry jual vokal, kami jual muka. Kadang-ladang menganggu flow lagu. Boleh point bagi part, susunan vokal, Jac full of surprises. Kalau dulu Jac dulu tengok Jac sekarang, Jac dulu akan bangga. 18 kali ganda lebih bagus.

Ice Ice Baby (Vanilla Ice) & Swipe (Alyph) - Bob Yusof VS Hazrul Nizam

Edry - Agak berlainan dengan pusingan pertama. Macam mana nak nilai. Rap satu seni persembahan lain daripada nyanyian. Tak adil untuk nilai kebolehan menyanyi dan rap. Fun tengok kedua selesa. How i wish lagu uji vokal. Final nak tunjukkan satu perbezaan. Untuk Hazrul, saya harap awak teruskan buat lagu ada jiwa Melayu.

Syafinaz - untuk orang tak reti, ini sangat mencabar. Saya tahu mata boh tak lari dari monitor, cabaran ini sangat comel vokal dan visual. Ada satu kecik, ada satu besar. Saya rasa korang buat comel, kesukaran sangat besar. Terima kasih Hazrul hafal lirik, banyak perkataan you cuba. Bob strong enough dekat solo, you nervous. Bagaimana mencabar untuk menyanyi.

Too Legit Too Quit (MC Hammer) & Party Sampai Pagi (Karmal) - Shila Amzah VS Tomok

Edry - Saya rasa pasangan duet rap battle, mereka paling serasi dan menarik. You plan l persembahan, pakaian serasi, dua-dua dah kenal satu sama lain. Tomok, dari zaman dulu dan sekarang you can do it everything. Saya kagum. Tomok macam cat have nine lifes. Suka buat pembaharuan, itu yang bagus. Shila pula, kenal dari album pertama, kanak-kanak. Your progress so far, pelbagai kejayaan dah capai. Pentas GV9 pencapaian yang patut dibanggakan. Cuma satu terkilan, kerana dah 30 tahun industri, ni dapat pertama kali berinteraksi dengan Shila .

Komen Juri Final GV9

Memang padu persembahan minggu ini, jangan lupa untuk persembahan pada minggu hadapan tau!


Post a Comment

Previous Post Next Post