Sinopsis Novel Ku Akad Kau Dengan Bismillah

Novel Ku Akad Kau Dengan Bismillah mengisahkan tentang kehidupan Hannah yang melalui fasa kesusahan. Pelbagai dugaan yang menimpa Hannah sehinggakan maruahnya juga terluruh tanpa dia sedar. Sebenarnya novel ini menjadi batu asas kepada drama yang ditayangkan di saluran TV3 tau. Tajuk pun sama dan dibintangi oleh Aliff Aziz dan juga Sofia Albarakbah.


Sinopsis Novel Ku Akad Kau Dengan Bismillah


Penulis novel merupakan wawa akil yang sangat diminati ramai tau.

Sinopsis Novel 


Cerita ini mengisahkan tentang seorang Hannah atau Raisya Hannah Abdul Halim bukan mudah. Maruahnya luruh sekelip mata. Di sampingnya, lelaki tidak dikenali tanpa sehelai benang melilit tubuhnya.


Apa dayanya tika itu. Hanya tangisan mengiringi. Hatinya lumat, jiwanya hancur. Maruahnya tercemar. Kerana peristiwa itu dia nekad membawa diri. Meninggalkan segala yang disayangi di bumi bertuah.


Menjadi Luth Mikail juga bukannya mudah. Gadis itu tidak dikenali tetapi gadis itu terjerat dengan musuh perniagaannya. Tatkala dia bangun pagi itu semuanya musnah. Reputasi dirinya hancur dek khianat dan benci.


Lima tahun dia mencari gadis itu. Mengusung bersama penyesalan yang bukan sedikit. Kerana dia, gadis tak berdosa menjadi mangsa. Kerana dia juga seluruh hidup gadis itu musnah dan kerana gadis itu juga dia berubah.


Pertemuan yang tidak diduga membuatkan jiwa Luth Mikail yang mati selama ini hidup kembali. Mereka disatukan tetapi lelaki itu tahu jiwa wanita bernama Raisya Hannah sudah lama mati.


“Abang mohon maaf atas semua kesalahan abang selama ini. Abang mengambil setiap kesalahan abang itu sebagai hukuman untuk abang,” – LUTH MIKAIL

“Awak ingat senang-senang untuk saya maafkan awak? Lima tahun saya membenci diri sendiri. Jijik dengan tubuh sendiri. Walaupun dicuci dan dibilas dengan berbaldi-baldi air belum tentu mampu menghilangkan kekotoran itu,” – HANNAH


Bagaimana kesudahan cerita mereka. Mampukah Luth Mikail melenturkan kebencian si isteri dan mampukah Hannah berterusan membenci suami sendiri. Mampukah mahligai itu bertahan? Semua itu terjawab dalam Ku Akad Kau Dengan Bismillah.

Info Novel

Bil Muka Surat : 584

Kali pertama di keluarkan : 1 Januari 2016

Bahasa Melayu

Bagi korang yang meminati novel ku akad kau dengan bismillah korang boleh dapatkan secara online sahaja. Novel ini best dan menarik sebabnya jalan cerita dia lain dari yang lain.

Post a Comment

Previous Post Next Post