Review Drama Doctor Cha Episod 10

Review Drama Doctor Cha Episod 10. Kali ini aku kongsikan sedikit review bagi drama yang sedang viral di korea dan Malaysia iaitu Doctor Cha. Dalam episod ke 10 ini ia bermula dengan Dr. Jeon yang terkejut apabila melihat video sambutan hari jadi Cha Jeong suk di dalam handphone jung min kekasihnya.

Akibat terlalu terkejut, Dr Jeon mohon untuk bersendirian dan dia mula menyesali apa yang dia lakukan kepada Jeong Suk sebelum ini. Selepas tu, In Ho pula buat hal. dah lah tengah mabuk terus dia panggil Jeong suk dan mendedahkan yang mereka sudah berkahwin.


Review Drama Doctor Cha Episod 10


Terkejut besar doktor-doktor dekat situ. tapi diorang sporting dan meraikan perkahwinan dan hubungan mereka. selepas semua dah tidor, tiba-tiba ada pesakit nak bersalin. In Ho dah lah mabuk lepas tu kenalah jeong suk ambil alih dan berjaya melahirkan baby tersebut.

Selapas itu, hubungan dingin Jung min dengan jeon terus dingin dan masing masing perlukan penjelasan. Irang pula bergaduh dengan  Yeon So di sekolah sebab bapa diorang lah kan. Kedua-dua ibu bapa di panggil tapi In ho pergi dengan sEUNG Hi.

Ini menyebabkan hati jeong suk remuk dan sedih. Dia terus menangis sehinggalah Dr Jeon jumpa dia dan mula beri kata-kata semangat kembali kepada bakal mak mertua dia tu.

Bersambung di episod 11.

Review episod 10

Memang susah nak jangka episod kali ini sebabnya di awal tu penuh dengan gelak ketawa tetapi di hujungnya penuh dengan tangisan. Kesakitan jeong suk juga dapat dirasai apabila si suami yang di sayangi mementingkan madunya daripada dirinya.

Kami yakin jeong suk akan kekal dengan In Ho tetapi mungkin akan ada banyak lagi konflik selepas ini.

Perbezaan nilai untuk keluarga Korea berbanding dengan di barat sudah pasti diceritakan di sini, memandangkan nasihat bahawa Jeong-suk telah diberikan untuk hanya mengetap gigi dan berbuat baik demi anak-anak.


Walau bagaimanapun, keseluruhan pendedahan tentang Eun-seo ini boleh memihak kepadanya mengenai perceraian, terutamanya kerana ia pada asasnya merupakan "bukti yang tidak dapat disangkal" mengenai perselingkuhan itu, seperti yang diberitahu oleh peguam kepadanya dalam episod 9.


Persembahan ini telah dilakukan dengan baik untuk meningkatkan drama dan komedi, dengan kedua-dua elemen melakukan kerja yang mengagumkan untuk mengimbangi yang lain. Nampaknya kita mungkin tidak akan bahagia bersama Roy, tetapi kita perlu lihat. Pratonton untuk minggu depan menjanjikan beberapa drama besar di hadapan!

Post a Comment

Previous Post Next Post