Menurut pegawai tentera pada 31 Mei KST, anggota BTS j-hope telah dilantik ke jawatan penolong pengajar untuk rekrut baharu di pusat latihannya, yang terletak di Wonju, Wilayah Gangwon, rumah kepada Divisyen Infantri Pertahanan Tanah Air ke-36 tentera ROK !


J-hope BTS


j-hope kini merupakan ahli kedua BTS yang berkhidmat sebagai penolong pengajar untuk latihan rekrut baharu berikutan hyungnya, Jin, yang kini berkhidmat sebagai penolong pengajar untuk Divisyen Infantri ke-5 di Yeoncheon, Wilayah Gyeonggi.

Sementara itu, j-hope telah mendaftar sebagai askar bertugas aktif untuk Divisyen Infantri ke-36 pada 18 April 2023. Beliau berjaya menamatkan latihan rekrut baharunya pada 24 Mei, mengucapkan salam kepada ARMY di Weverse dan SNS buat kali pertama sejak pendaftarannya.

Jung Ho-seok (Bahasa Korea: 정호석; lahir 18 Februari 1994), lebih dikenali dengan nama panggungnya J-Hope (digayakan sebagai j-hope), ialah seorang penyanyi rap, penyanyi-penulis lagu, penari dan penerbit rakaman Korea Selatan. 

Dia membuat debutnya sebagai ahli kumpulan lelaki Korea Selatan BTS pada 2013, di bawah Big Hit Entertainment.

J-Hope mengeluarkan pita campuran solo pertamanya, Hope World, pada tahun 2018. Ia diterima secara positif oleh pengkritik dan memuncak pada nombor 38 di US Billboard 200, album dengan carta tertinggi oleh artis solo Korea pada masa itu. 

Dia menjadi ahli BTS pertama yang memasuki Billboard Hot 100 sebagai pemain solo pada 2019, apabila singlenya "Chicken Noodle Soup", yang menampilkan penyanyi Becky G, memulakan kerjaya di nombor 81. 

Pada 2022, J-Hope mengeluarkan album studio sulungnya Jack dalam kotak. Pada tahun 2023, dia mengeluarkan single "On the Street" bersama J. Cole.

J-Hope dilahirkan sebagai Jung Ho-seok (Bahasa Korea: 정호석) pada 18 Februari 1994, di Gwangju, Korea Selatan, di mana dia tinggal bersama ibu bapa dan kakaknya, Jung Ji-woo.

Pada Mac 2019, J-Hope telah mendaftar di Universiti Siber Hanyang untuk program Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengiklanan dan Media. Beliau sebelum ini lulus dari Universiti Siber Global dengan ijazah dalam Penyiaran dan Hiburan.

Post a Comment

Previous Post Next Post