Sinopsis Drama King the Land

Drama Korea, King the Land akan menemui penonton tidak lama lagi. Dibintangi oleh pelakon hebat seperti Jun Ho dan juga Im Yoo Na atau lebih dikenali sebagai yoona SNSD. Kedua-dua mereka membawa watak utama dalam king in the land yang mengisahkan tentang pewaris kerajaan yang palsu bertemu dengan waris asalnya.


Sinopsis Drama King the Land


Sinopsis Drama King the Land

Pewaris Goo Won tidak tahan dengan senyuman palsu. Apabila dia bertemu Cheon Sa Rang, senyuman ikhlasnya sudah sedia. Pasangan ini berusaha mencipta detik gembira di mana mereka boleh tersenyum cerah antara satu sama lain.


King of the Land ialah ruang istirahat perniagaan VVIP, syurga yang memenuhi keperluan pengusaha hotel kaya. Ia dimiliki oleh The King Group, dengan hotel, syarikat pengedaran, dan syarikat penerbangan dalam portfolionya. Kini Goo Won telah dilemparkan ke dalam perang tarik-menarik warisan. Dengan fikirannya yang cemerlang, keanggunan semula jadi, dan daya tarikan yang menawan, dia mempunyai segala-galanya tetapi tidak mempunyai akal yang waras ketika berpacaran.


Cheon Sa Rang menjadikan dunia lebih cerah dengan hanya senyumannya. Dia teruja untuk mendapat pekerjaan di Hotel King, di mana dia mempunyai masa-masa paling gembira semasa kecil. Dia kini mesti membuang kenangan manis itu dan menjadi matang dengan cepat untuk menghadapi prasangka dan salah faham di tempat kerja yang kerap berlaku.

Info dan Pelakon

  • Drama: KING THE LAND
  • Negara: Korea Selatan
  • Episod: 16
  • Tayangan: 17 Jun 2023 - 6 Ogos 2023
  • Siaran Pada: Sabtu, Ahad
  • Rangkaian Asal: jTBC, Netflix, TVING
  • Tempoh: 1 jam. 20 min.
  • Penilaian Kandungan: 15+ - Remaja 15 tahun ke atas
  • Tajuk Asli: ν‚Ήλ”λžœλ“œ
  • Juga Dikenali Sebagai: Kingdeolaendeu
  • Pengarah: Im Hyun Wook
  • Penulis skrip: Choi Rom
  • Genre: Komedi, Romantik

Berikut merupakan senarai pelakon king the land yang hebat lagi berkualiti. ramai tak sabar nak tngok junho kan.. hehehe


  • Lee Jun Ho sebagai Gu Won
  • Im Yoon Ah sebagai Cheon Sa Rang
  • Go Won Hee sebagai Oh Pyung Hwa
  • Kim Ga Eun sebagai Kang Da Eul
  • Ahn Se Ha sebagai No Sang Rik
  • Kim Jae Won sebagai Lee Ro Woon
  • Kim Sun Young sebagai Gu Hwa Ran [kakak perempuan Gu Won]
  • Jin Seon Kyu Peranan Tetamu

Ramai cakap sinopsis cerita ni best dan pelakon dia memang tak yah cakaplah memang padu. kalau tak sempat tengok lagi, korang layanlah nanti yer. selamat menonton!


Post a Comment

Previous Post Next Post