7 Kdrama Menarik Pada September 2023

Kdrama Menarik Pada Ogos 2023: Memandang sudah di penghujung bulan Ogos ni, jadi aku kongsikan dengan korang beberapa drama korea yang akan ditayangkan pada bulan sembilan nanti. Ramai juga sudah tengok dan akan tengok berdasarkan senarai ini tau.


7 Kdrama Menarik Pada September 2023
Kdrama Menarik Pada September 2023

 Berikut ialah K-drama yang akan dikeluarkan pada September 2023


1. A Time Called You

Tarikh Tayangan: 8 September

Pelakon Utama: Ahn Hyo-seop, Jeon Yeo-been, Kang Hoon, Lee Min-go

Rangkaian: Netflix

Plot: Berdasarkan siri Taiwan Someday or One Day, pembuatan semula ini akan mengikuti kehidupan Han Jun-hee yang teman lelakinya meninggal dunia. Setahun kemudian dia masih bersedih tetapi tiba-tiba mendapati dirinya diangkut kembali ke masa lalu, ke tahun 1998. Dia bangun dalam tubuh seorang pelajar sekolah menengah. Di sana, dia bertemu dengan Si-heon yang menyerupai teman lelakinya sendiri. Misteri yang menarik ini akan terbongkar lebih 12 episod dan, idealnya, Netflix akan mengeluarkannya sekaligus.


2. Arthdal Chronicles: The Sword Of Aramun


Tarikh Tayangan: 9 September

Pelakon Utama: Lee Joon-gi, Shin Se-kyung, Jang Dong-gun, Kim Ok-vin

Rangkaian: tvN, Disney+


Plot: Berlatarkan kira-kira sedekad selepas peristiwa musim pertama, Arthdal ​​Chronicles: The Sword of Aramun akan mengikuti ketegangan yang semakin meningkat antara Kerajaan Arthdal ​​dan Ago Union. Lee Joon-gi akan memainkan versi lama Eun-seom dan Saya Song Joong-ki manakala Shin Se-kyung akan memainkan versi lama Kim Ji-won Tan-ya.


3. The Day


Tarikh Tayangan: 13 September

Pelakon Utama: Yoon Kye-sang, Park Sung-hoon, Yu-na, Kim Shin-rok, Kim Sang-ho, Seo Jae-hee, Kang Young-seok

Rangkaian: ENA


Plot: Sebuah thriller dan komedi hitam serentak, The Day mengisahkan seorang lelaki yang terdesak untuk menyelamatkan anak perempuannya yang sakit tetapi tidak mempunyai wang untuk berbuat demikian. Didorong ke tepi, dia bersetuju untuk menculik seorang gadis berusia 11 tahun tetapi perkara tidak berjalan seperti yang dirancang. Untuk membuat keadaan menjadi lebih rumit, gadis itu hilang ingatan. Episod K-drama ini akan disiarkan setiap hari Rabu dan Khamis jam 21.00 KST.


4. Hyo Shim’s Independent Life


Tarikh Tayangan: 16 September


Pelakon Utama: UEE, Ha Joon


Rangkaian: KBS2


Plot: Selepas mengutamakan keluarganya daripada segala-galanya selama bertahun-tahun, Lee Hyo-shim akhirnya merasa cukup. Dia menjauhkan diri dari peranan anak perempuan yang setia dan memutuskan untuk menjalani kehidupan berdikari. Dalam perjalanan mencari dirinya, dia juga menemui percintaan. Anda boleh menemui episod drama ini setiap Sabtu dan Ahad dari tarikh tayangan.


5. Song of the Bandits/Thief: Song of the Sword


Tarikh Tayangan: 22hb September


Pelakon Utama: Kim Nam-gil, Seo Hyun, Yoo Jae-myung, Lee Hyun-wook, Lee Ho-jung


Rangkaian: Netflix


Plot: Berlatarbelakangkan pendudukan Jepun di Korea pada tahun 1920-an, siri ini mengikuti ensemble pelbagai yang disatukan oleh nasib di wilayah Gando tanpa undang-undang. Tentera Jepun, tentera Korea, pembunuh upahan, penyamun, pendatang dan banyak lagi akan bertembung dan bertembung antara satu sama lain ketika orang Korea berjuang untuk tanah air mereka. Jangkakan banyak aksi dan pengembaraan dalam siri 12 episod ini.


6. Sparkling Watermelon/Twinkling Watermelon


Tarikh Tayangan: 25 September


Pelakon Utama: Ryeoun, Choi Hyun-wook, Seol In-ah, Shin Eun-soo


Rangkaian: tvN


Plot: Sebuah kisah yang akan datang dan drama fantasi sekali gus, siri ini akan menyelami kehidupan seorang lelaki muda yang tiba-tiba mendapati keupayaan untuk mengembara masa. Pada masa lalu, dia terjumpa versi bapanya yang berusia 18 tahun dan bersama-sama, mereka membentuk sebuah band. Episod drama fantasi ini akan bersiaran pada setiap hari Isnin dan Selasa.


7. 7 Escape


Tarikh Tayangan: TBA


Pelakon Utama: Uhm Ki-joon, Hwang Jung-eum, Lee Joon, Lee Yoo-bi, Shin Eun-kyung, Yoon Jong-hoon, Jo Yoon-hee, Jo Jae-yoon, Lee Deok-hwa


Rangkaian: SBS


Plot: Drama jenayah ini akan mengikuti kehilangan misteri seorang gadis muda dan tujuh orang yang terjerat dalam jenayah itu. Watak-watak itu termasuk seorang CEO yang mengejar wang, seorang idola yang bercita-cita tinggi, seorang pemilik kaya syarikat besar, seorang samseng, seorang guru seni, seorang doktor dan banyak lagi. Pembohongan, keinginan dan dendam semuanya akan disatukan dalam drama misteri 16 episod ini yang dijadualkan ditayangkan pada September 2023.

Post a Comment

Previous Post Next Post