Biodata Aliff Aziz Juara Gegar Vaganza 8. Aliff Aziz merupakan seorang penyanyi, model dan pelakon terkenal di Malaysia dan Singapura. Dia merupakan juara Program Realiti, ANUGERAH pada 2007. Ketika itu dia baru berusia 16 tahun. Tambah unik apabila tahun yang sama dia mengeluarkan Album pertamanya bertajuk Cinta Arjuna.

Terbaru, untuk tahun 2023, aliff aziz menyertai all star gegar vaganza atau gv10 sebagai juara gv8. Sudah pasti saingan makin mencabar dan kuat kali ini apabila barisan juara semua bersaing bagi merebut gelaran juara. Dapatkah Aliff mengalahkan peserta-peserta lain?


Biodata Aliff Aziz Juara Gegar Vaganza 8Lagu Aliff Aziz yang viral adalah Sayang-sayang. Memang evergreen sampai bertahun-tahun diguna dan dipakai oleh pendengar dan peminat alif. Kehidupan peribadi Aliff adalah dia merupakan anak sulung kepada 3 beradik. Dua adiknya itu merupakan kembar bernama Nur Aisyah dan juga Nur Ain. Mereka berketurunan melayu berdarah kacukan arab.


Pada akhir 2016, selepas berkenalan selama dua tahun serta bertunang hampir 9 bulan, Aliff dan kakak kepada penyanyi Didi Astillah, iaitu Bella Astillah, melangsungkan perkahwinannya secara rasmi dan mengadakan majlis resepsi yang dihadiri oleh 1,000 tetamu di Top Glove, Shah Alam, Selangor. Aliff dan Bella bercerai pada Mei 2019 namun kembali bersatu pada April 2020. Mereka mempunyai dua orang anak.

Biodata Aliff Aziz Juara Gegar Vaganza 8

Berikut kami kongsikan biodata aliff aziz untuk peminat dan penyokong alif. bukan apa mungkin masih ramai yang tak kenal siapa penyanyi dan pelakon hebat ini kan.

Nama Penuh : Mohammad Aliff bin Aziz

Tarikh Lahir : 16 Februari 1991 (umur 32)

Asal : Singapura

Pekerjaan Penyanyi, pelakon, model

Tahun aktif 2007–kini

Pasangan Bella Astillah (k. 2016)

Anak-anak 2


Biodata Aliff Aziz Juara Gegar Vaganza 8


Gegar Vaganza 2021

Pada tahun 2021, Aliff Aziz mencipta kejutan menyertai pertandingan nyanyian Gegar Vaganza 8. Berikut merupakan lagu-lagu yang dinyanyikan oleh Aliff sepanjang musim tersebut.


Minggu 1 Sayang-sayang

Minggu 2 Kasih Tak Sampai

Minggu 3 Kasihnya Laila

Minggu 4 Jika Kau Rasa Getarnya

Minggu 5 Pemburu Impian

Minggu 6 Belenggu Rindu (Duet Bersama Iman Troye)

Minggu 7 Pesan Cinta

Minggu 8 (Suku Akhir) Rapuh

Minggu 9 (Separuh Akhir)Lay Me Down

Sesuatu Janji Taufik Batisah

Minggu 10 (Akhir) Sampai Syurga dan Dealova (Duet Bersama Hafiz Suip) dan Bangun (battle Aweera)


Penutup

Akhir sekali, semoga berjaya buat Aliff aziz dalam gv allstar nanti dan kami harap perkongsian mengenai biodata aliff aziz ini dapat membantu anda mengenali jejaka kacak dan berbakat ini. Teruskan menyokong juara gv8 ini dan karya-karya yang dihasilkannya.

Good Luck Alif!

Post a Comment

Previous Post Next Post