Biodata Jaclyn Victor Juara GV9

Biodata Jaclyn Victor Juara GV9. Jaclyn adalah anak sulung dan mempunyai 3 adik lelaki. Dia diuji dengan kehilangan bapanya ketika berusia 9 tahun. Apabila mencecah umur 18 tahun, Jac mula bekerja sebagai penyanyi di hotel-hotel dan kelab-kelab malam untuk membantu menyara kehidupannya sekeluarga.


Biodata Jaclyn Victor Juara GV9Jaclyn merupakan salah seorang peserta allstar gegar vaganza 2023 atau gv10. Dia juga merupakan seorang penyanyi dan pelakon Malaysia yang mempunyai suaranya yang lunak dan bakat menyanyi yang dianggap mantap, bersemangat dan mengagumkan. Kehebatan Jaclyn meletakkan namanya sebaris dengan penyanyi hebat yang lain seperti Siti Nurhaliza, Ziana Zain dan Misha Omar.


Biodata Jaclyn Victor Juara GV9

Berikut merupakan biodata jaclyn victor yang dinanti-nantikan oleh para peminat Gegar vaganza kan. Begitu juga untuk yang mahu mengenali susuk tubuh penyanyi hebat malaysia ini.

Nama  penuh :  Jaclyn A/P Joshua Thanaraj Victor

Nama artis : Jaclyn victor

Nama Panggilan : Jac

Tarikh Lahir : 4 Disember 1978 (umur 44)

Asal : Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia

Pekerjaan Penyanyi, pelakon

Tahun aktif 2004–kini

Kerjaya muzik

Genre Pop, Rock, R&B, BaladaPerjalanan Hidup


Pada 2004 Hidup Jaclyn berubah apabila dia menyertai Malaysian Idol dan sejak itu jugalah namanya dikenali dan menjadi sebutan ramai sehingga ke hari ini. Selepas itu dia juga memperoleh banyak anugerah, antaranya AIM dan lain-lain.


Jaclyn Victor mengecapi suatu kemuncak kejayaan yang lama ditunggu-tunggunya di industri muzik Malaysia apabila merangkul empat daripada tujuh pencalonannya di Anugerah Industri Muzik ke-13 yang dilangsungkan pada 29 April 2006. Anugerah yang dimenanginya adalah: Artis Baru Terbaik, Album Terbaik, Album Pop Terbaik dan Susunan Muzik Terbaik dalam Sebuah Lagu.


Biodata Jaclyn Victor Juara GV9
Kehidupan peribadi Jaclyn pula adalah dia pernah berkahwin dengan komposer Shawn Rivera dan bercerai. Hasil perkahwinan itu, mereka di kurniakan seorang anak lelaki dan seorang anak perempuan.

Pada tahun 2022 dia menyertai Gegar vaganza 9 dan berjaya mengalahkan peserta lain untuk dinobatkan sebagai juara gv9.


Penutup


Akhir sekali, kalau nak sembang pasal jaclyn ni memang banyak pencapaian dan anugerah yang dia sudah dapat. Kita pun tahu bakat yang ada pada jaclyn sangat dihargai rakyat Malaysia. Kami harap bioadata jaclyn victor yang kami kongsikan ini dapat memberi pengenalan kepada peminatnya.

Sama ada yang baru atau yang sudah lama. Kita juga harap jaclyn dapat membuat persembahan terbaik dalam konsert gegar vaganza allstar nanti. Good Luck Jaclyn!


Post a Comment

Previous Post Next Post