Biodata Tomok Peserta Gegar Vaganza ALLSTAR GV10. Penyanyi yang bersuara merdu ini mempunyai fan base yang ramai dalam Malaysia dan kini dia mencuba nasib sekali lagi dalam pertandingan apabila menyertai Allstar Gegar Vaganza 2023. Tomok turut bersaing dengan nama-nama hebat seperti Jaclyn victor, Aishah, Ezad Lazim dan lain-lain.


Biodata Tomok Peserta Gegar Vaganza ALLSTAR GV10Tomok juga pernah menyertai Gegar Vaganza 9 sebelum ini dan menduduki tangga ke 4 keseluruhan untuk musim tersebut.

Biodata Tomok Peserta Gegar Vaganza ALLSTAR GV10

Berikut merupakan biodata tomok yang ramai tidak tahu. Disebabkan allstar gegar vaganza ni, kami kongsikan infonya untuk anda. 

Tomok dibesarkan di Kuala Lumpur dan dia merupakan anak keempat daripada enam orang adik-beradik dan salah seorangnya ialah Ismaliza Ismail atau Isma yang merupakan bekas peserta Akademi Fantasia musim ketujuh. 

Nama penuh : Shah Indrawan bin Ismail

Tarikh Lahir : 17 Mei 1984 (umur 39)

Asal : Negeri Sembilan Negeri Sembilan, Malaysia

Tomok mula menapak dalam dunia seni pada tahun 1999 bersama dengan kumpulan New Boyz dan kemudia pada tahun 2009 dia menyertai One In A Million. Dalam program realiti tersebut dia menjadi juara musim ke 3.

Pada tahun 2011, Tomok berkahwin dengan Siti Rahayu binti Abas dan perkahwinan mereka dikurniakan 3 orang cahaya mata.

Penutup

Kita doakan agar Tomok dapat masuk final sekali gus berjaya menjuarai allstar gegar vaganza 2023 ini. Kami juga harap biodata tomok yang kami kongsikan ini dapat memberi pengenalan kepada peminat tomok yang baru dan yang lama mengenai kehidupan penyanyi ini. Ayuh beri sokongan anda kepada tomok!


Post a Comment

Previous Post Next Post