Aina Abdul Tumpang Gembira

Pemenang tempat ketiga Anugerah juara lagu 38, Aina Abdul yang membawa lagu Jangan Mati Rasa Itu ucap rasa syukur walaupun tidak memenangi tempat pertama.

Hadiah yang dimenangi oleh Aina adalah wang tunai RM 30,000 dan juga trofi,


Aina Abdul Tumpang GembiraAina berkata; 


"Tahun ini, kita dapat melihat penyertaan dari pelbagai genre muzik. Jadi, kalau saya cakap saya sedih kerana dapat tempat ketiga, maksudnya saya tak bersyukur dan itu sudah berlawanan dengan tujuan utama, kenapa saya menulis lagu.


"Semua lagu ada kelebihan masing-masing dan tak sepatutnya dipertandingkan. Air lagu semuanya berbeza. Siapa pun yang menang, saya akan tumpang gembira," katanya.


"Saya adalah peminat lagu Hasrat. Bila orang tanya, lagu apa yang akan menjuarai AJL38, saya akan jawab Hasrat.


"Walaupun saya adalah penyanyi yang menyanyikan lagu-lagu bernada tinggi, tapi jiwa saya sebenarnya seperti lagu-lagu Amir. Cara saya menulis lagu pun bermula dengan gitar sebab saya suka lagu sebegini," katanya Sebagai pemenang tempat ketiga, Aina membawa pulang hadiah wang tunai RM30,000 dan trofi.


Selain itu, Aina juga turut memenangi kategori Vokal Terbaik dan berjaya membawa pulang hadiah RM12,000 serta trofi dan juga kategori Pilihan Alha Alfa dan membawa pulang RM12,000 dan trofi.

Post a Comment

Previous Post Next Post