Nyanyi Dikritik Netizen, ini Biodata The GADYS

Hai korang, mesti nak tahu biodata the gadys kan. Baru-baru ini viral mengenai nyanyian kumpulan The Gadys yang mendapat kecaman hebat dari netizen. 


Persoalannya siapakah mereka ni dan adakah mereka ini penyanyi atau tidak? Semuanya akan terjawab di biodata di bawah ini.


Ceritanya bermula apabila, kumpulan ini membuat persembahan di TV2 dan video persembahan mereka menjadi viral kerana netizen mengatakan suara mereka tidak sedap.


Bahkan ramai yang memberi komen tidak elok dan ia sedikit sebanyak menaikkan nama kumpulan the gadys dalam carian netizen. Mampukah mereka menjadi penyanyi sebaris kumpulan Defam dan Dolla? 


Biodata the gadys

Pengenalan Kumpulan


The Gadys ialah sebuah kumpulan penyanyi wanita Malaysia yang ditubuhkan pada 2021, dianggotai oleh dua ahli asal, Ayunie Rizal dan Aznie Azmi serta ahli baru, Thamiera Chan.

 

Mereka mengeluarkan single pertama bertajuk Gadys Raya dan mula dikenali selepas itu. Bermula daripada Universiti Teknologi MARA (UiTM) persahabatan mereka yang kukuh membawa kepada penubuhan kumpulan the gadys.


Pada 9 September 2022, The Gadys muncul dengan single "Gelek Jambu" yang menggabungkan genre reggaeton, rock dan tradisional.


Mereka kemudian merakamkan semula lagu "Gadis dan Bunga" nyanyian asal Rahimah Rahim, yang dikeluarkan pada Mac 2023. 


Ini merupakan muzik video pertama The Gadys sebagai trio selepas pengunduran seketika salah seorang ahlinya, Faa Zaini pada November 2022 akibat masalah kesihatan.


Pada tahun 2023, The Gadys mengumumkan pengunduran dua ahli asalnya, Nelissa dan Faa sekaligus meninggalkan Aznie dan Ayuni sebagai ahli asal dan mengambil ahli baru, Thamiera Chan yang merupakan anak saudara penyanyi, Stacy Anam. korang boleh baca di biodata the gadys yang kami sediakan di bawah.


Pada masa yang sama, kumpulan ini muncul dengan single baru, "Gagal Cinta" yang merupakan rakaman rasmi pertama The Gadys tanpa Nelissa dan yang kedua tanpa Faa serta yang pertama bersama Thamiera sebagai ahli baru.


Biodata


Nama Kumpulan : The Gadys

Berasal dari Kuala Lumpur, Malaysia

Genre : PopR&BEDM

Tahun aktif 2021–kini

Syarikat rakaman : Valient Music dan juga Universal Music Malaysia.

Ahli Kumpulan the gadys 2024 terdiri daripada Ayunie Rizal, Aznie Azmi dan Thamiera Chan


Instagram The Gadys :  22.7k Followers

Instagram Ayumie Rizal : 24k Followers

Instagram Aznie Azmi : 22.2k Followers

Instagram Thamiera Chan :4.2k Followers

GAMBAR

Berikut merupakan gambar ahli kumpulan the gadys yang terkini untuk tahun 2024.


Biodata the gadys
Gambar Ayumie Rizal, ahli kumpulan Asal The Gadys.

Biodata the gadys
Gambar Aznie Azmi, ahli asal kumpulan The Gadys

Biodata the gadys
Gambar Thamiera Chan, Ahli kumpulan baru the gadysPenutup


Akhir sekali, mungkin suara mereka belum sedap tetapi jika diberi peluang pasti boleh berubah menjadi lebih baik di masa hadapan.

Aku harap biodata the gadys ini memberi pengenalan mengenai kumpulan nyanyian yang sedang viral dan tular di sosial media sekarang ini.

Good Luck THE GADYS!


Post a Comment

Previous Post Next Post