Tuesday, September 27, 2016

RESTORAN MEE KUAH MAK JAH KUALA SEPETANG,PERAK !

RESTORAN MEE KUAH MAK JAH,KUALA SEPETANG,PERAK  |  Baru-baru ini aku dan family aku berjalan-jalan di area perak . Antara tempat wajib untuk makan adalah di Restoran Mak Jah Kuala Sepetang ,Perak . Korang yang belum sampai sini mesti tertanya-tanya,sedap ke kedai mee kuah Mak Jah ni kan . Jawapannya sedap ! dan kalau korang nak tahu restoran Mak Jah ni fames dan ramai pengunjung dari luar yang datang ke sini untuk makan mee Kuah Mak Jah ni !


RESTORAN MEE KUAH MAK JAH,KUALA SEPETANG,PERAK


Antara Menu yang terdapat di sini adalah Nasi Goreng, Mee Kuah, Cucur Udang , sotong celup tepung dan banyak lagi menu disediakan untuk anda di sini. di samping itu ,korang juga boleh dapatkan produk perikanan seperti ikan masin, ikan kering dan lain-lain di sini .Ada gerai di buka di sebelah restoran Mee Kuah Mak Jah ini .

RESTORAN MEE KUAH MAK JAH,KUALA SEPETANG,PERAK



RESTORAN MEE KUAH MAK JAH,KUALA SEPETANG,PERAK


LOKASI RESTORAN MEE KUAH MAK JAH,KUALA SEPETANG PERAK 




Rasa masakan mee kuah mak jah juga terbaik di campur dengan cucur udang yang di jual di gerai berhampiran menjadikan petang atau santapan tengah hari korang memang terbaik. Antara kemudahan di sini adalah tempat letak kereta juga di sediakan dan di kawal oleh anggota rela sepanjang waktu. jadi tunggu apa lagi cepat serbu RESTORAN MEE KUAH MAK JAH,KUALA SEPETANG,PERAK


Sekian .




Saturday, September 24, 2016

FILEM KOREA BERLAKON DI MALAYSIA !

FILEM KOREA BERLAKON DI MALAYSIA !  ||  Viral di facebook mengenai sebuah drama korea yang melakukan pengambaran di sekitar negara malaysia baru-baru ini sejak ia di tayangkan kepada umum pada hari rabu 21 september 2016 waktu korea. Sudah pasti sebagai rakyat malaysia, kita berbangga apabila,malaysia di jadikan lokasi untuk lakonan drama korea tersebut . Korang nak tahu tajuk drama korea berlakon di malaysia ?.
FILEM KOREA BERLAKON DI MALAYSIA !


Tajuk Drama Korea yang berlakon di Malaysia adalah " On the Way to the Airport " . Drama ini mengisahkan kehidupan keluarga seorang pramugari airasia yang mempunyai masalah keluarga. aku boleh katakan , drama ini berisfat kekeluargaan dan best untuk di tonton. aku dah tengok dah,sebab drama on the way to airport dah masuk episod dua. nanti korang boleh tonton online jer.
FILEM KOREA BERLAKON DI MALAYSIA !


Masa tengok drama korea ini , rasa best sangat sebab nampak lokasi dia cantik. mungkin sebab drama korea selalunya di tayangkan dalam HD . Boleh la nampak masjid besi dan lokasi di sekitar putrajaya dalam drama on the way to airport. hehe

Sekian.


Thursday, September 22, 2016

TONTON DRAMA MARIAM ALISA ONLINE !

TONTON DRAMA MARIAM ALISA ONLINE ! ||  Drama Mariam Alisa merupakan drama yang di minati ramai. pastinya ramai peminat drama mariam arlisa nak tengok atau nak tonton drama ini berulang kali selepas waktu siarannya kan. jadi meh aku kongsikan  link TONTON DRAMA MARIAM ALISA ONLINE !

TONTON ONLINE DRAMA MARIAM ALISA

TONTON ONLINE DRAMA MARIAM ALISA

TONTON ONLINE DRAMA MARIAM ALISAhttp://lynk.my/9rTX

Haa, apa lagi tunggu jom share dengan kawan-kawan korang, tekan button share dekat sebelah kiri blog ini ya. Selamat menonton Drama Mariam Alisa online !

Sekian.


Wednesday, September 21, 2016

PENAT TAK JADI PEMANDU KERETA LUMBA PROFESSIONAL !

PENAT TAK JADI PEMANDU KERETA PROFESSIONAL ! ||  Satu ketika waktu aku kecil, aku menonton siaran Lumba kereta, antaranya Formula 1 dan Rally . aku terfikir macam seronok ja bawa kereta ni. boleh siap drift lagi. terloncat-loncat bagai. hehe korang pernah tak fikir macam aku fikir ni ? Pengalaman jadi pemandu profesional merupakan pengalaman yang paling berharga bagi bidang permotoran .

PENAT TAK JADI PEMANDU KERETA LUMBA PROFESSIONAL !


Korang pernah tak terlintas di minda korang untuk mencuba memandu kereta drift atau dalam kata lain merasai sendiri pengalaman menjadi pemandu kereta racing ? korang tahu tak ada satu team ni,diorang hantar wakil untuk rasai sendiri pengalaman bawa kereta racing . korang tengok dekat >> Susah tak jadi pemandu kereta lumba <<  Rasai pengalaman mereka menjadi pemandu kereta lumba .

Mesti korang excited tengok pengalaman mereka berlumba . Jom tengok !

Sekian.


Tuesday, September 20, 2016

PERKARA MISTERI YANG PERNAH BERLAKU DI MALAYSIA !

PERKARA MISTERI YANG PERNAH BERLAKU DI MALAYSIA !  ||  Perkara pelik dan misteri yang berlaku di dalam negara kita saban tahun kita dengar . Kadang-kadang sampai tiada jawapan mengenai bagaimana perkara tersebut mampu berlaku di dalam negara kita. Satu perkara yang masih menjadi misteri buat rakyat malaysia adalah kehilangan pesawat MH 370 yang masih belum di jumpai sampai kini.

Kemana agaknya pesawat itu pergi sehingga hilang dari radar manusia . Semoga Allah pelihara mereka semua . Sedar tak sedar, ada banyak lagi kisah misteri yang berlaku di Malaysia . Korang pernah dengar mengenai kisah Ikan Duyung yang terdampar di Pulau Pinang Pada tahun 2006 ? walaupun ramai cakap benda itu sebagai FAKE .tetapi pelik sebab tak dapat liputan meluas di media .


PERKARA MISTERI YANG PERNAH BERLAKU DI MALAYSIA !


Pernah dengar tentang kes histeria di sekolah-sekolah di kelantan satu ketika sebelum bulan ramadhan tahun 2016 ? Ramai pelajar yang menjadi mangsa histeria tersebut . Korang tahu tak ada banyak lagi perkara misteri yang tidak terjawab dan ia  di sifatkan misteri kerana manusia tidak mampu berfikir mengenai apa yang berlaku tersebut.

Kalau korang nak tahu mengenai perkara misteri yang pernah berlaku di Malaysia . Korang boleh rujuk Entri >> 8 Creepiest, Borderline Supernatural Things To Ever Happen In Malaysia << atau 8 Perkara menakutkan dan melibatkan supernatural yang pernah berlaku di malaysia . Ada perkara yang di sembunyikan media tempatan sehinggakan kita sendiri tidak dapat maklumat mengenai benda tersebut. Jadi tak rugi kalau korang baca entri yang aku kongsikan dekat atas ni.

Sekian.

TONTON ONLINE DRAMA ABANG BOMBA I LOVE YOU !

TONTON ONLINE DRAMA ABANG BOMBA I LOVE YOU !  ||  Drama yang menggantikan Drama Si Kolot Suamiku ini yang bertajuk Drama Abang Bomba I love you mula mendapat perhatian dari penonton untuk slot Drama pukul 10 malam di Astro . Ramai juga peminat Drama Abang Bomba I Love you ini . Kalau korang nak Tonton Online Drama Abang Bomba I Love You korang boleh rujuk Link di bawah ya . TONTON ONLINE DRAMA ABANG BOMBA I LOVE YOU !



TONTON ONLINE DRAMA ABANG BOMBA I LOVE YOU !



TONTON ONLINE DRAMA ABANG BOMBA I LOVE YOU ! http://lynk.my/baRv

Ramai cakap Drama ABang Bomba I love you ini romantik dan best. terutamanya watak yang di bawa oleh bella Dia Semanis Honey. bertambah geram orang yang menonton drama Abang bomba I Love You . Korang boleh TONTON ONLINE DRAMA ABANG BOMBA I LOVE YOU ! di blog ini . korang share juga entri ini, tag kawan-kawan korang .

Sekian.


Monday, September 19, 2016

GAMBAR FENOMENA AIR PASANG BESAR DI KEDAH [ 19.SEPTEMBER 2016 ] !

GAMBAR FENOMENA AIR PASANG BESAR DI KEDAH [ 19.SEPTEMBER 2016 ] ! || Ujian lagi buat rakyat malaysia, kali ini kita di uji dengan cuaca buruk, terkini fenomena air pasang besar mula di kesan di beberapa kawasan di semenanjung malaysia. Antaranya adalah Port Dickson, Klang dan beberapa kawasan di kedah. Penduduk sekitar di nasihatkan agar menjaga keselamatan masing-masing kerana fenomena air pasang besar kali ini di jangkan akan berlarutan sehingga Rabu. Berikut merupakan GAMBAR FENOMENA AIR PASANG BESAR DI KEDAH [ 19.SEPTEMBER 2016 ] !

GAMBAR FENOMENA AIR PASANG BESAR DI KEDAH [ 19.SEPTEMBER 2016 ] ! Gambar sumber Siakap Keli .

GAMBAR FENOMENA AIR PASANG BESAR DI KEDAH [ 19.SEPTEMBER 2016 ] !

GAMBAR FENOMENA AIR PASANG BESAR DI KEDAH [ 19.SEPTEMBER 2016 ] !

GAMBAR FENOMENA AIR PASANG BESAR DI KEDAH [ 19.SEPTEMBER 2016 ] !

GAMBAR FENOMENA AIR PASANG BESAR DI KEDAH [ 19.SEPTEMBER 2016 ] !

Hati-hati buat penduduk di sekitar tempat kejadian . Bagi yang ada saudara mara, cuba hubungi mereka dan bertanya khabar mereka. Kita susah sama-sama,kita senang sama-sama . Semoga  FENOMENA AIR PASANG BESAR DI KEDAH [ 19.SEPTEMBER 2016 ] akan redha dan semuanya dalam keadaan selamat dan sejahtera .

Sekian.