TRAVEL #1 : JOM BERCUTI !


Tips BERCUTI I Bila sampai bulan Disember, pastinya memberi kegembiraan kepada budak-budak sekolah. mana tak nya, boleh cuti lama sikit. Macam-macam perancangan yang di lakukan sendiri oleh budak-budak sekolah. di tambah pula dengan perancangan mak ayah lagi. maka , hari- hari cuti itu di penuhi dengan pelbagai program untuk mereka.

TRAVEL #1 : JOM BERCUTI !


Kalau kita yang di alam remaja atau orang kata budak-budak universiti dan juga yang baru mula bekerja. pastinya ada yang tengah merancang untuk bercuti bersama-sama dengan kawan-kawan . Broga Hills , Pulau perhentian dan macam-macam lagi tempat menarik akan menjadi perhatian kita untuk bercuti.

Cuma aku nak highlightkan di sini adalah dengan siapa kita bercuti. masalah utama bila bercuti dengan kawan-kawan adalah bila merancang tu ramai gila nak join. last-last yang pergi 2 tiga orang je.

TRAVEL #1 : JOM BERCUTI !

Selalunya terjadi, aku pun pernah terkena macam tu. nak buat macam mana bila dah last minit jadi macam tu. nasib baik tak book apa=apa lagi. kalau tak rugi je kan. sebagai peringatan, make sure rakan-rakan yang join kita untuk bercuti itu , betul-betul boleh join. bukan yang hangat-hangat taik ayam je tau.

Takut nanti kita yang merana. sebagai pilihan destinasi, aku cadangkan korang melawat Miri, Sarawak . Sebab tempat dia yang cantik untuk di lawati. korang boleh terjah LINK INI untuk maklumat mengenai Miri, Sarawak .

selamat bercuti untuk korang semua !

sekian .

aku share dengan korang Alasan-alasan yang sering di berikan oleh member bila kita ajak untuk bercuti sekali. ( KLIK SINI ) . jom baca, kot-kot ada kawan korang yang di kategorikan dalam kelas tu. hehe selamat membaca !


loading...

2 comments.. read them below or add one

Etuza Etuza Etuza Etuza December 15, 2015 at 4:44 PM
Asalam..wah terbaik ..boleh buat panduan travel..teringin nak ke Sarawak. Ipar adik Etuza ada saudara kat Sarawak ..adik pernah bercuti sana ..lama juga tu diorang sana..tqvm kongsi ni ya