INFO BERKAITAN VIRUS ZIKA !

INFO BERKAITAN VIRUS ZIKA ! ||  Virus zika mula menyerang Malaysia apabila Kes pertama zika di catatkan pada minggu lepas di klang,Selangor . Berita tersebut begitu mengejutkan rakyat malaysia yang mana menganggap virus ini tidak masuk ke Malaysia . Pesakit terbabit yang baru pulang dari negara jiran iaitu Singapura di syakki memperoleh penyakit tersebut dari sana .


INFO BERKAITAN VIRUS ZIKA !


Laporan di singapura juga terdapat lebih dari 10 kes virus zika di catatkan setakat ini di republik tersebut. Sebagai langkah penjagaan . mari kita kongsikan  mengenai info berkaitan virus zika seperti gambar di bawah .


info berkaitan zika


Virus zika yang di bawa oleh nyamuk Aedes adalah antara penyakit lain selain dari denggi yang juga di bawa oleh nyamuk aedes . Setakat ini masih belum ada penawar bagi penyakit berkenaan. Langkah terbaik menghalang penyakit viruzs zika ini adalah dengan mencegahnya dari merebak. Musnahkan tempat pembiakan nyamuk dan memastikan kawasan tempat tinggal anda bebeas dari nyamuk. gunakan sembur nyamuk untuk mengelakkan dari gigitan nyamuk .

Sebarkan info berkaitan zika ini kepada rakan-rakan. semoga bermanfaat buat semua.

Sekian .


Post a Comment

Previous Post Next Post